Autosport Internationiaal Singleseaters • NEC Formule Renault 2.0

Max Verstappen hard in de muur: "Te wijd bij opkomen van het rechte stuk"

Uitgegeven door Casper Bekking • 26 maart 2014 16:25

HOCKENHEIM - Max Verstappen heeft een leerzame testdag in de Formule Renault 2.0 NEC-bolide van MP Motorsport achter de rug. De talentvolle Limburger zette op maandag al de snelste dagtijd op de klokken en was ook op dinsdag prima onderweg. Toch ging de dag niet vlekkeloos: de 16-jarige Limburger crashte in de ochtend hard in de muur bij het opkomen van het rechte stuk.

Max legde tegenover Verstappen.nl uit wat er gebeurde: “Ik ging voor het eerst de pits uit en na drie ronden kwam ik bij het opkomen van het rechte stuk te wijd, waardoor ik met het achterwiel op de grasmat kwam en ik zo de muur in spinde. De klap was redelijk hard, maar ik heb er niet echt last van.”

In de middag kon Verstappen, na goed werk van MP Motorsport, weer in actie komen. Dat resulteerde uiteindelijk in de derde tijd, 0.067 seconden achter Martin Kodric en 0.007 seconden achter Luis Deletraz.

“Het laatste half uur zijn we nog met nieuwe banden naar buiten gegaan en heb ik redelijke tijden gereden. Maar helemaal tevreden ben ik zelf niet. Ik had in de krappe bochten iets teveel onderstuur, waardoor ik daar wat tijd verloor. Maar over het algemeen heb ik weer veel geleerd”, aldus de jonge Limburger.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS