Formule 1

Max Verstappen had ook lekke band kunnen krijgen: "Hamilton heeft geluk gehad"

Uitgegeven door Bart • 3 augustus 2020 02:10 • Print artikel

Max Verstappen wist kort na afloop van de Britse Grand Prix niet goed hoe hij moest reageren. Moest hij tevreden zijn met het cadeautje van de tweede plaats of moest hij balen dat hij niet gewonnen had vanwege de lekke band van Lewis Hamilton? Verstappen had net daarvoor een pitstop gemaakt om op jacht te gaan naar het extra WK-punt voor de snelste raceronde, maar zonder die pitstop had hij wellicht kunnen winnen. Al had Verstappen dan ook tegen een lekke aan kunnen lopen, als we teambaas Christian Horner moeten geloven.

Max Verstappen Christian Horner


Horner was toch wel een beetje teleurgesteld dat Verstappen niet had gewonnen. "Het is jammer dat we niet gewonnen hebben", zei Horner voor de camera van Sky Sports F1. "Na de pitstop van Max zagen we bij één band wat scheuren, dus Max had ook zo maar een lekke band kunnen krijgen. Dan waren we die tweede plaats kwijt geweest."

Mercedes was overduidelijk een maatje te groot, dus de tweede plaats is beter dan verwacht. "Vooraf zouden we hiervoor getekend hebben. We hadden kunnen winnen, maar het geluk kiest momenteel voor Lewis Hamilton."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS