Formule 1

Max Verstappen genoot van slotfase in Canada: "Die laatste rondjes waren erg leuk"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 20:15 • Print artikel

Max Verstappen stond in de slotfase van de Canadese Grand Prix onder grote druk van Carlos Sainz, maar de Red Bull-coureur hield stand en kwam als winnaar over de eindstreep. Na afloop gaf Verstappen aan dat hij genoten had van de strijd om de zege.

Max Verstappen


Verstappen zat op het Circuit Gilles Villeneuve op een afwijkende strategie dan zijn grootste concurrent Sainz. De Nederlander ging vroeg naar binnen tijdens de virtual safety car na het uitvallen van Sergio Perez. In de slotfase was er een safety car nadat Yuki Tsunoda in de barriers tot stilstand was gekomen. Verstappen kwam onder druk te staan, maar dat deerde hem niet.

"De safety car hielp ons natuurlijk niet", aldus Verstappen na afloop van de race. "Ferrari was de hele race erg snel, dus het was lastig geweest om het gat dicht te rijden. Het was heel erg spannend. Ik heb alles gegeven en dat deed Carlos ook. Hij was enorm aan het pushen, maar DRS helpt hem natuurlijk wel. Die laatste rondjes waren erg leuk."

"Gelukkig zijn we dit jaar erg snel op de rechte stukken", vervolgt Verstappen. "De race pace van de Ferrari was erg goed, dus zonder safety car had het heel lastig kunnen worden. Na de safety car hadden zij versere banden. Ik was liever de aanvaller geweest dan degene die moest verdedigen, maar gelukkig pakte alles goed uit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS