Formule 1

Max Verstappen denkt in Imola niet direct aan Ayrton Senna: "Je moet de mooie momenten herinneren"

Uitgegeven door Bart • 30 oktober 2020 19:17

Max Verstappen gaat er Imola opnieuw vanuit dat er niet meer inzit dan een derde plaats. Realistisch gezien weer de Red Bull F1-piloot maar al te goed dat beide Mercedessen te snel zijn. Verstappen beleeft nog geen goede herinneringen aan races in Italië. In zowel Monza al Mugello viel hij uit door technisch malheur.

Max Verstappen


In Monza moest Verstappen hard vechten om de auto's van Renault en McLaren achter zich te houden. "Het zal niet zo erg als in Monza zijn, maar het zou best kunnen dat ze iets dichterbij komen", zo zei Verstappen tijdens het persmoment in Imola. "Normaal gezien wordt het gewoon een derde plek voor ons, als er geen gekke dingen gebeuren. Dat is waar we op dit moment thuishoren en daar kunnen we op dit moment niet zo veel aan veranderen."

De naam van Imola is direct verbonden aan het overlijden van racelegende Ayrton Senna. Verstappen begrijpt dat er veel aandacht naar uit gaat, maar denkt daar zelf niet aan bij het betreden van het circuit. "Hij was natuurlijk één van de beste Formule 1-coureurs ooit. Ik heb de documentaire gezien, maar als ik hier aankom denk ik daar eerlijk gezegd niet per sé aan. Daar wil je denk ik ook niet aan denken. Je moet de mooie momenten herinneren en niet alleen dat moment."

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS