Formule 1

Max Verstappen: "Motorupdate stond al gepland, de timing is perfect"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2020 15:32 • Print artikel

Max Verstappen verscheen donderdag met een goed gevoel op het persmoment in aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk. Volgens de Limburger staat zijn team Red Bull er goed voor, zeker na de motorupgrade van Honda. Verstappen kreeg de vraag voorgelegd of hij het racen gemist heeft. "Natuurlijk heb ik het gemist. Ik heb veel op de simulator geracet, maar dat werd wel een beetje saai op een gegeven moment."

Max Verstappen


De Grand Prix van Oostenrijk is de thuisrace van Red Bull en Verstappen won de laatste twee edities. Dat schept verwachtingen. "We staan er goed voor en komen hier nu met een motorupgrade. Die was al gepland voor Oostenrijk, maar de timing is nu extra goed. We moeten afwachten hoe het gaat lopen na een pauze van vier maanden. Op de baan zien we waar we staan, dat is beter dan erover praten."

Het feit dat er voorlopig slechts 8 races op de kalender staat, zorgt bij Verstappen niet tot een andere benadering. "22 of 8 races, je wilt gewoon niet uitvallen en het best mogelijk resultaat. Als je een fout maakt, is dat wel een stuk kostbaarder, maar onze benadering wordt daardoor niet anders. Niemand gaat naar een race met de gedachte 'ik wil wel uitvallen'. Je gaat altijd voor het best mogelijke resultaat."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS