Formule 1

Max Verstappen: "Kijk naar het gat naar AlphaTauri, dan doen wij iets niet goed"

Uitgegeven door Bart • 10 oktober 2021 07:05 • Print artikel

Max Verstappen beleeft tot nu toe een lastig weekend in Turkije. De zaterdag verliep al wat beter dan de vrije trainingen op vrijdag, maar het gat naar Mercedes is fors. Door de gridstraf voor Lewis Hamilton mag de Red Bull-coureur wel als tweede starten, maar het verschil achter hem naar Charles Leclerc en Pierre Gasly was bijzonder klein.

Max Verstappen


Verstappen was voor de camera van Ziggo Sport dan ook niet erg hoopvol gestemd. "Natuurlijk is het nog steeds niet goed genoeg, ook als je kijkt naar de gaten achter ons en hoe dicht AlphaTauri achter ons staat. Dan doen wij iets niet goed. Of zij iets heel goeds, maar ik ben in ieder geval nog altijd derde."

De tweede startplaats is volgens Verstappen geen voordeel. "Aan de binnenkant heb je hier heel weinig grip. Ook als het regent, is er nog steeds minder grip. Die hele binnenkant heeft gewoon niet dezelfde grip als de buitenkant. De start wordt denk ik het moeilijkste."

Voor de race hoopt Verstappen er het beste van. "Als je er in de kwalificatie al zo ver achter staat, moet je ook geen wonderen verwachten dat het in de race opeens veel beter gaat. Je weet maar nooit wat er in een race kan gebeuren, kijk maar naar Sochi. We gaan het zien, ik probeer er het beste van te maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS