Formule 1

Max Verstappen: "Alle teambazen hebben een bericht gestuurd na de crash, behalve Toto Wolff"

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2021 10:00

Max Verstappen heeft gezegd dat hij een bericht heeft ontvangen van alle F1-teambazen na zijn Silverstone-crash, behalve van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Verstappen raakte in de eerste ronde van de Britse Grand Prix in Copse in een crash verzeild met titelrivaal Lewis Hamilton, waardoor Verstappen in de bandenstapels vloog. De Nederlander moest uit voorzorg in het ziekenhuis worden gecontroleerd, maar werd dezelfde nacht vrijgelaten na het ontvangen van de ‘all-clear’ diagnose na de zware impact van het ongeval, die was gemeten op 51G. Het was een opluchting om Verstappen ongedeerd te zien ontsnappen.

Max_Verstappen_mist_steun_Spa_2020

Iedereen reageerde, behalve…
Na afloop ontving Verstappen berichten van alle coureurs en teamleiders, terwijl Hamilton belde om te bespreken wat er was gebeurd, aldus een bericht van planetf1.com. Er was echter één uitzondering en dat was Toto Wolff. Red Bull bekritiseerde de Mercedes-baas voor het beïnvloeden van Race Control terwijl de crash werd onderzocht. Ook de uitbundige viering van Hamilton’s overwinning na de race werd niet goed ontvangen.

Geen verontschuldiging
Op de vraag van Sky Germany of zijn gesprek met Lewis Hamilton goed was verlopen, antwoordde Verstappen: "Ja, maar dat is normaal. Alle andere coureurs, andere teambazen hebben me al een bericht gestuurd of zoiets. Dat is normaal." Maar op de vraag of dat ook voor Toto Wolff gold, antwoordde Verstappen: "Nee." Hamilton zei dat zijn gesprek met Verstappen "constructief" en "respectvol" was, maar er kwam blijkbaar op geen enkel moment een verontschuldiging van de zevenvoudig wereldkampioen. "Nee, geen excuses", zei Verstappen toen hem werd gevraagd of Hamilton spijt had getoond.

“Maakt niet uit”
“Uiteindelijk maakt het niet uit. Natuurlijk was ik niet blij met wat er gebeurde. Ik ben dat nog steeds niet. Ik denk niet dat het mijn schuld was. Ik gaf hem veel ruimte en uiteindelijk reed hij met onderstuur mijn auto in. Natuurlijk is het jammer dat we zoveel punten hebben verloren. Nu moeten we ervoor zorgen dat we komend weekend, bij de Hongaarse Grand Prix, veel punten terugkrijgen.”

Op de limiet
Wie er precies schuldig was aan de crash, is sinds het gebeurde woest bediscussieerd, waarbij Mercedes het gevoel had dat Verstappen te agressief was geweest, een label dat hij in zijn eerdere dagen in de Formule 1 droeg. En hoewel hij nog steeds een coureur is die "op de limiet racet", vindt Verstappen niet dat hij te agressief rijdt. “Iedereen zegt dat ik agressief rijd, maar ik denk het niet! Het is duidelijk dat ik op de limiet zit, maar er niet overheen", zei hij. "Ik denk dat ik weet hoe ik moet verdedigen in een auto en dat deed ik op Silverstone. Van mijn kant valt niet zo veel te leren.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS