Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Max Tubben begint seizoen Supercar Challenge sterk met podium op Circuit Zandvoort: "Auto voelde goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2022 20:31

Max Tubben is het nieuwe seizoen in de Supercar Challenge goed begonnen. De vice-kampioen van 2021 uit Nieuw-Weerdinge opende het seizoen tijdens de Voorjaarsraces op het CM.com Circuit Zandvoort. De autocoureur die uitkomt voor Zilhouette Racing wist de eerste race op het podium te eindigen en in de tweede race vanaf de allerlaatste plek toch nog een sterke prestatie neer te zetten.

Max Tubben Zilhouette Racing

Vrijdag vonden op Circuit Zandvoort de vrije trainingen voor de Supercar Challenge plaats. “De training op vrijdag ging op zich wel redelijk en de auto voelde goed aan. We hebben gekeken naar wat we beter konden doen", zei Max. "We hebben uiteindelijk vooral de rijhoogte wat aangepast en dat was het eigenlijk wel.” Tubben rijdt in een Zilhouette Sport die is gebaseerd op de succesvolle BMW Z4 GT3. De auto is voorzien van 3.5 liter zes-in-lijn motor met 500 pk. De gehele auto weegt ongeveer 1000 kilo.

Vlak voor de kwalificatie begon het te regenen, maar dat was van korte duur. Toch was de baan al aardig vochtig, vochtiger dan dat Tubben en zijn team hadden verwacht. “Tijdens de kwalificatie maakten we eigenlijk de foute bandenkeuze. We zijn op slicks weggereden, terwijl de baan half nat was.” Dat heeft nét verkeerd uitgepakt voor de man uit Drenthe. De regenbanden bleken toch net ietsje sneller te zijn.

podium Super Car Challenge GT

Door de tegenvallende kwalificatie moest Tubben vanaf P20 starten in de eerste race. Voor de start van de openingsrace kwam het met bakken uit de hemel. “In het begin was de baan echt goed nat, dus was ik met de regenbanden echt snel en de afstelling sloot er perfect op aan. Ik haalde Daan Meijer snel in en reed van hem weg. Op een gegeven moment begon de baan steeds verder op te drogen en aan het einde van de race kwam hij mij weer voorbij. Ik weet alleen niet of hij op regenbanden of op slicks reed.” Na de race bleek dat Meijer een tijdstraf had gekregen, waardoor Tubben met P3 toch nog op het podium terecht kwam.

In race 2 moest de Drentenaar door de kwalificatie weer op de twintigste positie starten. "Alleen de start was echt verschrikkelijk. Er brak iets af en daarom moest ik binnen komen. Het duurde twee rondjes voordat het gerepareerd was, dus ik lag op gigantische achterstand in de race. Ik heb nog wel kunnen vechten met een Nissan GTR, weliswaar niet om een positie. Ik voelde wel dat de snelheid er echt goed in zat, dus dat was goed om te zien.”

Max Tubben

In het weekend van 15 mei is de tweede ronde van de Supercar Challenge op de beroemde Hockenheim in Duitsland. Tubben zal zich flink gaan voorbereiden op deze race door veel in de simulator te gaan rijden.

Max Tubben wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Tuindeco
Gadero
Zilhouette Racing
Viscaal
LB instalatiebedrijf Langeland Borgman
Meendering bouw en techniek
Berton
4 Trex Logistics BV
Wigchers Internationaal transport
HUMO service
Autobedrijf Ferry Snijders
Mulder Hallenbouw
Kral-Westen
Het Kloosterwonen living en livestyle
Trip Advocaten & Notarissen
Alrik hekwerk en omgevingsbeheer
Remmont BV
Gardenlux
Caprotech
RM Karting

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS