Formule 1

Max Mosley: "Neem een besluit en beëindig dit F1-seizoen"

Uitgegeven door Bart • 15 april 2020 07:19

In navolging van Bernie Ecclestone heeft ook Max Mosley geen goed woord over voor de huidige onzekerheid in de Formule 1. Volgens beide Britten is daadkracht gewenst en zou het seizoen volledig afgelast moeten worden. Teams, sponsoren en alle betrokken hebben meer aan duidelijkheid. "Als je afwacht en ziet wat er gaat gebeuren, neem je het risico dat de situatie alleen maar slechter wordt", zegt de 80-jarige Mosley tegen het Duitse persbureau DPA. "En dat zonder de garantie dat er iets te winnen valt."

Max Mosley


De voormalig voorzitter van FIA hoopt dat de onzekerheid snel weggenomen kan worden. "Er is geen enkele garantie dat er in juli geracet kan worden en eigenlijk wordt dat met de dag minder waarschijnlijk. Neem nu een besluit, beëindig dit seizoen en pak de kans op de Formule 1 te reorganiseren en herstructureren. Dan leg je een meer solide financiële basis voor de toekomst."

Mosley is geen voorstander voor races achter gesloten deuren. "Zonder publiek rijden is een financiële ramp voor de meeste race organisatoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS