Karting • NAB

Max Koebolt blikt terug op succesvol seizoen

Uitgegeven door Casper Bekking • 11 december 2008 12:13

Max Koebolt uit Beverwijk heeft uiteindelijk na een lang en spannend seizoen het Nederlands kampioenschap bij de Mini Junioren behaald. Koebolt begon twee jaar geleden onder de bezielende leiding van Mario Siegers, voormalig Europees kampioen karting, met de sport en behaalde in 2007 de Nederlandse titel bij de KNAF. Voor 2008 gaat hij de boeken in als kampioen van de NAB/NFK.

Max Koebolt kampioen 2008 Mini Junioren

"Er is veel talent bij de Mini’s en het zijn altijd mooie races. Dat bleek ook weer dit seizoen", aldus vader Ton Koebolt. "Hij was in het begin van het seizoen de gedoodverfde kampioen, maar dat moet je eerst maar bewijzen. Je moet wel met beide benen op de grond blijven staan. De eerste NK’s liepen voorspoedig. Op het nat was hij niet bij te houden. Maar het kan niet het hele seizoen regenen. Het werd moeilijker in Emmen, daar hadden we wat problemen met de motoren. We hebben er een verkeerde keuze gemaakt en daardoor verloren we veel kostbare punten. Maar goed, ik denk dat hij zich goed heeft ontwikkeld. In Kerpen had Max het moeilijk en toch wist hij die race te winnen. Carburateurproblemen zorgde ervoor dat hij als laatste weg was. Zo moest hij ervoor knokken, dat is goed voor zijn ontwikkeling. Doorvechten... de dood of de gladiolen. Hij heeft in ieder geval de goede instelling, het enige dat hij wil is racen."

"Het eerste weekeinde won ik beide races. Ook op Lelystad ging het goed, maar in Berghem verliep het wat minder", zei Max Koebolt. "In Kerpen was de eerste race ook goed, maar in de tweede had ik pech toen de vlotter kapot ging. Ik kwam daardoor slecht weg bij de start, maar ben van de laatste plaats helemaal naar voren gereden. In de slotfase had ik een beetje geluk toen Jarno en Marijn crashten, toen hoefde ik de race alleen maar uit te rijden. De volgende wedstrijd was in Emmen. We reden met Vortex-motoren maar dat ging niet zo goed. De eerste race werd ik nog vijfde, maar in de tweede race had ik veel pech. De benzinepomp ging kapot tijdens de race, als ik gas gaf hield de motor in. De laatste NK in Genk was spannend, veel positiewisselingen. Ook hier weer problemen met de motor waardoor ik derde werd tijdens de eerste race. De tweede race nam ik geen risico en reed voor de titel. Dit was ook wel het hoogtepunt van mijn seizoen!"

"Dat was het tweede jaar in de Mini’s en ben ik voor de tweede maal kampioen. De klasse is een goede leerschool geweest, er rijden veel talenten in rond. Ik heb afgelopen jaar ook nog wat wedstrijden gereden in Italië, België en Polen. Dat was een groot avontuur omdat je rijdt om andere banen."

Tenslotte nog een dankwoord van Max Koebolt: "Ik wil graag de volgende mensen bedanken: Mario, Albert en mijn zus, de ouders van Mario, Rien, Fiera, en mijn moeder en al mijn familie en fans."

Max Koebolt heeft ondersteuning van: Xeramic kartlubricants, Did chains, Schuurman bv, Tillett stoeltje en Pdb kartracing.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS