Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Max Chilton vreest Fernando Alonso, maar toch: "Ik weet dat er een Britse coureur is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 mei 2017 18:52

Max Chilton reed in de Formule 1 tegen Fernando Alonso, maar de Brit had nooit een kans om hem te verslaan. De coureur had een mindere auto met de Manor, maar heeft ook niet de kwaliteiten van de Spanjaard. Dit jaar, tijdens de Indy 500, beschikken de coureurs over dezelfde bolide en ondanks dat Chilton vorig jaar crashte, maken ze beiden een goede kans om de fles melk voor de overwinnaar leeg te drinken op de Indianapolis Motor Speedway. Toch vreest de IndyCar-coureur zijn tegenstander op de Brickyard, maar geeft tegelijkertijd een waarschuwing.

"Ik ben een grote fan van Alonso, hij is de beste coureur die er is. Hij gaat niet stoeien met de de dingen ten aanzien van het racen, maar het is gewoon anders. Het hele evenement, mentaal, het is gewoon anders en het heeft tijd nodig om het in je hoofd te laten landen”, vertelde de voormalig F1-coureur tegen het Britse Standard. De coureur is er dan ook heilig van overtuigd dat niet de coureur, maar de race zelf bepaalt wie de winnaar wordt van de Indy 500.

“Zeker, Fernando kan winnen, hij zit in de beste auto en is een fantastisch coureur”, aldus de Brit. “Maar het gaat ook om de strategie, om vele zaken. Daarbovenop, ik weet dat er een Britse coureur is die hem ook graag wint!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS