Formule 1

Max Verstappen baalt: “Dominantie nu helemaal verdwenen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 07:30

Lando Norris vangt de Grand Prix van Spanje aan vanaf pole position, met Max Verstappen vanaf de tweede positie. Verstappen verzucht zich en stelt dat de dominantie die Red Bull Racing aan het begin van dit seizoen nog had, compleet weg is.

Max Verstappen Red Bull

Na afloop van de kwalificatie reflecteert Verstappen in gesprek met de internationale media op de huidige vorm van de Oostenrijkse formatie: "Tot aan de kwalificatie was de auto niet stabiel genoeg, maar ik denk dat we dat hebben opgelost," vertelt de Nederlander. "Met de omstandigheden die steeds kouder worden, zijn er te weinig bochten waar je echt een verschil kunt maken, doordat je er vol gas doorheen gaat," voegt hij toe. "Dat maakt de achtervleugel een beetje 'draggy."

Het team van Red Bull er voor gekozen om een grotere achtervleugel te gebruiken. Deze is wellicht niet de beste optie voor de kwalificatie, maar kan mogelijk wel zijn vruchten afwerpen in de race. "Ik dat we al behoorlijk zijn opgeschud door wat er gebeurt. We moeten dus doorgaan en onze updates sneller en beter implementeren. Vorig jaar hadden we een hele dominante auto, maar die is nu helemaal verdwenen. We moeten simpelweg proberen weer vooruitgang te boeken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS