Formule 1 • MOTO GP

Mateschitz en Ezpeleta tekenen contractverlenging Red Bull Ring tot 2030

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2024 12:14

Het wereldkampioenschap MOTOGP™ heeft het contract met de Red Bull Ring met nog eens vijf jaar verlengd van 2026 tot 2030. Er is een sterke betrokkenheid bij Oostenrijk en de regio Steiermark, waar het het MotoGP-raceweekend van 16-18 augustus 2024 plaats vindt.

Red Bull Ring

De afgelopen tien jaar heeft de Red Bull Ring zich met succes geprofileerd als locatie voor een aantal van de grootste internationale motorraceseries. Van F1 tot MotoGP

Met nog maar een paar maanden te gaan voordat de “Motorrad Grand Prix von Österreich” dit jaar van start gaat, hebben Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports, en Mark Mateschitz hun betrokkenheid bij de regio Steiermark opnieuw bevestigd door het partnerschap tussen het circuit en de eigenaren van de raceseries te verlengen tot 2030.

Dit betekent dat thuisfans nog vele jaren MotoGP, Moto2 en Moto3 kunnen verwachten in het hart van dit rood-wit-rode motorsport liefhebbende land.

Meer dan een miljoen MotoGP-fans sinds 2016

Het MotoGP-weekend op de Red Bull Ring, dat traditioneel in augustus wordt gehouden, trekt honderdduizenden fans naar Spielberg om hun gedeelde passie voor motorsport te vieren. Sinds 2016 zijn er al meer dan een miljoen door de poorten gekomen.

In de aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk van dit jaar hebben Carmelo Ezpeleta en Mark Mateschitz een contractverlenging tot 2030 getekend. Het succesverhaal dat in Spielberg begon, wordt voortgezet. De laatste keer dat de CEO van Dorna Sports aan tafel zat met de eigenaar van het circuit om te onderhandelen over een overeenkomst was in 2019, toen wijlen Dietrich Mateschitz aan het roer stond.

Dat contract liep tot 2025. Met Carmelo Ezpeleta's hernieuwde sterke betrokkenheid bij het Oostenrijkse circuit en Steiermark eert hij ook de nalatenschap van de oprichter van Red Bull.

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: “We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat de Grand Prix van Oostenrijk tot 2030 op de kalender staat. Het is niet alleen een van de mooiste circuits ter wereld, het biedt ook een ongelooflijk weekend voor fans met fantastische faciliteiten, geweldige entertainmentevenementen en spectaculaire races. De Red Bull Ring heeft een aantal van onze meest iconische momenten beleefd sinds het circuit weer op de kalender staat. Als thuiscircuit voor KTM en onderdeel van Red Bull's ongelooflijke toewijding aan de motorsport is het ook een belangrijke locatie voor veel van onze belanghebbenden en de Oostenrijkse motorsport als geheel. We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat we tot 2030 terugkeren en kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking.”

Motorsportentertainment in de buitenlucht

De 173.017 toeschouwers die het MotoGP-weekend in augustus 2023 bezochten, zorgden voor een uitgelaten sfeer tegen de schitterende achtergrond van de Oostenrijkse Alpen.

Ze genoten van de paardenkrachten van 's werelds beste coureurs, gecombineerd met motorsportentertainment en concerten in MotoGP Bike City. Dit jaar worden de fans getrakteerd op dubbele raceactie in het weekend van 16 tot 18 augustus, als de deelnemers strijden om de punten voor het wereldkampioenschap in de sprintrace op zaterdag en de Grand Prix op zondag.

Naast de MotoGP zijn er tal van raceklassen die actief zijn op de Red Bull Ring, zoals de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS