Formule 1

Martin Brundle wil afwachten waar Honda mee komt: "Max Verstappen gaat nu niet ineens voorzichtiger rijden"

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2020 19:40 • Print artikel

Nu de Formule 1 dit weekend eindelijk van start gaat, is het de vraag hoeveel invloed de lange pauze op de coureurs heeft gehad. Sommige coureurs zullen nog wat roestig zijn, anderen denken wellicht aan een wat voorzichtigere aanpak nu het seizoen minder races telt dan voorheen. Sky Sports-analist en oud-coureur Martin Brundle denkt niet dat Max Verstappen en Charles Leclerc behoudend gaan rijden.

Charles Leclerc Max Verstappen


"Max Verstappen en Charles Leclerc gaan nu niet ineens voorzichtiger rijden", zegt Brundle in zijn voorbeschouwing op de Oostenrijkse Grand Prix. "Je moet een balans zien te vinden, omdat de resultaten zwaarder wegen in een korter seizoen, maar de strijd om de overwinning wordt alleen maar groter."

Volgens Brundle is Mercedes nog steeds de uitgesproken favoriet voor 2020. "Door de kleinere kalender is er minder ruimte voor ontwikkeling van de auto. Dat neemt enkele variabelen weg en dat is in het voordeel van Mercedes. Maar we moeten Red Bull niet onderschatten. Zij waren sterk tijdens de wintertest en we moeten afwachten waar Honda mee komt aanzetten. Daarnaast moeten we ook Ferrari, ondanks de problemen in Barcelona, zeker nog niet afschrijven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS