Formule 1

Martin Brundle Sky F1 voorspelt: "Lewis Hamilton kan alsnog naar Ferrari in 2022"

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2020 06:51 • Print artikel

Lewis Hamilton werd de laatste jaren regelmatig in verband gebracht met een overstap naar Ferrari. De zesvoudig wereldkampioen sprak onlangs zijn liefde voor zijn huidige team Mercedes uit en leek daarmee de deur naar de Scuderia dicht te gooien. Met het langer vastleggen van Charles Leclerc en het aantrekken van Carlos Sainz lijkt Ferrari voor de komende jaren voorzien, maar oud-coureur Martin Brundle denkt dat de sensationele overstap er in 2022 toch zo maar eens zou kunnen komen.

Lewis Hamilton


"Ik betwijfel of Carlos Sainz iets heeft afgesproken voor na dat ene seizoen in 2021", zegt Brundle in de Daily Mail. "Als Toto Wolff vertrekt bij Mercedes en ze bezuinigen vanwege de pandemie op de kosten, dan wordt het een ander verhaal voor Hamilton. Ik denk dat Lewis een overstap naar Ferrari dan echt moet overwegen. Dat zou ik wel doen als ik hem was."

"Ik heb er met hem over gesproken", vertelt Brundle. "Wat zou je ervan vinden om in Monza in een rode overall op het podium te staan? Hij zei 'ik hou van rood en heb rood in mijn helm, het is de kleur van passie', maar zijn standaard antwoord was dat hij 'al zijn hele Formule 1-carrière voor Mercedes rijdt."

"Maar als je er op een commerciële manier naar kijkt, kan hij een ambassadeur voor het leven worden bij Ferrari. De uitstraling van Ferrari is enorm. Daar zeg je niet zo maar even nee tegen."

Toch heeft Brundle ook een waarschuwing voor Hamilton en haalt daarbij de loopbaan van Michael Schumacher aan. "Het zou mooi zijn als die overstap er komt, maar Schumacher was een held bij Ferrari en ging toen naar Mercedes. Daarmee verbrak hij de band met Ferrari en het werkte niet voor hem. Lewis weet wat hij Mercedes heeft."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS