Karting • Chrono

Mark Verhoeven keerde terug in karting: "Om na vier jaar weer op het podium te staan voelt als een overwinning"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2023 21:08

VENRAY - Mark Verhoeven verbaasde zo’n beetje iedereen toen hij afgelopen seizoen na ruim vier jaar afwezigheid weer verscheen op Circuit Park Berghem van het NK karten. Afgelopen weekeinde werd de dertigjarige Veldhovenaar in Venray gehuldigd voor zijn razendknappe derde plaats in het algemeen klassement in de KZ Plus-klasse. Al ging de terugkeer van Verhoeven zeker niet zonder slag of stoot.

Mark Verhoeven

“Ik begon op mijn achtste met karten en ik ben in 2010 Nederlands kampioen geworden in de KZ Plus-klasse. Daarna ging het allemaal wat minder met me, ik werd ziek en ik mocht en kon niet karten.” Hij slikte medicatie die hij, na later bleek, beter niet had kunnen gebruiken en kwam daardoor veel aan. Jarenlang kon hij niet karten. Een moeilijke periode volgde, maar hij gaf niet op en nam uiteindelijk weer plaats in de kart.

“Afgelopen seizoen heb ik twee weken voor de start van het seizoen de knoop doorgehakt dat ik dit NK ging rijden. Tot dat moment had ik al vier jaar niet meer in een kart gezeten. Toen ik weer voor het eerst in de kart stapte ging het goed. Ik miste alleen het ritme.” Verhoeven en zijn aanhang concludeerden al snel dat hij het nog niet was verleerd.

“Twee weken voordat het seizoen begon, zijn we in Genk gaan trainen en dat ging verre van perfect. Mijn teambaas François Slangen vroeg wat we dan zouden gaan doen. Hij vertelde dat het heel stroef begon, maar dat de snelheid er nog wel in zat. Toen vertelde hij dat ik me moest inschrijven en maar moest afwachten hoe ver we zouden komen. ‘Als dat maar goed komt’, dacht ik”, vertelde de Veldhovenaar.

Mark Verhoeven

Hij trainde hard en kwam tijdens het weekeinde in Berghem als een duveltje uit een doosje: “In de eerste wedstrijd van het seizoen werd ik meteen derde, in Veldhoven werd ik tweede.” Daarna kende Mark een aantal tegenvallende resultaten, maar later revancheerde de Brabander zich sterk en reed hij knap naar de derde positie in het kampioenschap.

“Met een strijdende mentaliteit ben ik begonnen aan het seizoen en om dan met een tweede positie het eerste weekend af te sluiten, is natuurlijk fantastisch. Om na vier jaar weer op het podium te staan voelt als een overwinning.”

Volgend seizoen wil Mark opnieuw in de KZ Plus-klasse racen, en gaat hij voor minimaal een evenaring van deze prestatie.

Mark Verhoeven bedankt zijn vader, moeder, familie en vrienden en François van Slangen voor de support.

Mark wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Dikker BV, MegaMix Brabant BV, Slangen Karting, MATS, Boss Machinery en Van Eerd Groep.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS