Autosport NL • BRL V6

Maessen blij met definitieve overeenkomst Mooie toekomst gloort voor Raceway Venray

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 mei 2013 10:01

YSSELSTEYN - Een mooie toekomst gloort voor Raceway Venray. Circuiteigenaar Harry Maessen en de voormalige bezwaarmakers tekenden deze week een overeenkomst en daarmee is de Limburgse oval voortaan verzekerd van veertien geluiddagen. Wel moet Maessen nog een aantal specifieke geluidwerende maatregelen treffen, zoals een speciaal soort geluidwerende muur rond de baan. Op tweede Pinksterdag kunnen de racefans al genieten van het spektakel van de Stockcar F1- en F2-, Hotrods- en BRL-wedstrijden, ook de Ascars rijden deze keer hun eigen races.

Raceway Venray volop spektakel

“We hebben veel positieve reacties gekregen nu alles rond is”, lichtte Maessen toe. “We hebben al die jaren veel geïnvesteerd. Ik heb mijn nek uit gestoken en dat wordt nu beloond. We zijn heel blij. Het is ook een hele opluchting. De overeenkomst betekent dat alles niet voor niets is geweest.”

Het tekenen van de overeenkomst betekent een enorme impuls voor de speedway in Nederland. Dat blijkt aanstaande maandag al tijdens de Pinksterraces op het circuit in de Peel. Niet alleen doen diverse internationale toppers mee aan de Stockcar Formule 1- en Formule 2-, Hotrods- en BRL-wedstrijden, ook de Ascars rijden deze keer hun eigen races.

Met acht nieuwe inschrijvingen komen op tweede pinksterdag maar liefst achttien coureurs aan de start in deze spectaculaire klasse waarin gemiddelden van 175 kilometer per uur worden gehaald. Daarbij zijn ook vier coureurs uit de eigen provincie, onder wie Peter Ottenheim uit Baarlo.

Raceway Venray BRL

In de BRL staat bovendien Xavier Maassen op de deelnemerslijst. De Limburgse GT-coureur, die dit seizoen onder andere in de Blancpain Endurance Series uitkomt, debuteert maandag op de Limburgse oval. Hij bestuurt de voormalige auto van drievoudig BRL-kampioen Donald Molenaar. Ook Mike Verschuur maakt voor het zijn opwachting op de oval in een BRL. Verder is er voor de jongsten weer de Ukkepukkenrace.

Dat de definitieve overeenkomst een impuls voor de speedway in Nederland betekent, blijkt direct. Stockcar-talent Christian Weyenberg vond zeer onlangs een nieuwe sponsor in transportondernemer Datrans.

De Pinksterraces op Raceway Venray worden gehouden op tweede Pinksterdag; maandag 20 mei en de trainingen en races duren van 9.00 uur tot en met 18.00 uur. Raceway Venray is te vinden aan de Bakelseweg in Ysselsteyn (Limburg). De kassa gaat open om 8.00 uur. Parkeren is gratis.

Kijk voor alle informatie op: www.racewayvenray.com

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS