Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

MP Motorsport op volle oorlogssterkte: "Leuk stel ambitieuze jonge jongens uit alle hoeken van de wereld"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2022 08:03

MP Motorsport gaat in het Spaanse Formule 4-kampioenschap van 2022 van start met vijf coureurs die deze winter al voor het toonaangevende Nederlandse team hebben geracet in het F4-kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten: Miron Pingasov, Christian Ho, Valerio Rinicella, Suleiman Zanfari en Tasanapol Inthraphuvasak hebben alle vijf besloten om bij MP te blijven.

MP Motorsport F4

Inthraphuvasak uit Thailand, Pingasov (met Spaanse licentie), Zanfari uit Marokko, Ho uit Singapore en de Italiaan Rinicella konden allemaal extra ervaring opdoen in de 20 races van het VAE-kampioenschap op de circuits van Yas Marina en Dubai. Inthraphuvasak won daarbij de derde ronde op het circuit van Abu Dhabi en behaalde daarnaast diverse podiumplaatsen op het Autodrome van Dubai.

Alle vijf gaan nu verder met MP in het Spaanse F4-kampioenschap, dat met drie races op het Autódromo do Algarve in Portugal van start gaat in het weekend van 30 april en 1 mei. De coureurs sluiten zich in MP’s F4-bezetting aan bij de al eerder aangekondigde Deen Sebastian Gravlund.

“Ik ben blij dat we met Miron, Christian, Valerio, Suleiman en Tasanapol verder kunnen in het Spaanse F4”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Dankzij onze samenwerking in het VAE F4 weten we al wat we aan hen hebben. Hun ervaring in dat kampioenschap is een mooie basis voor een vervolg in het Spaanse seizoen. Het is een leuk stel ambitieuze jonge jongens uit alle hoeken van de wereld, die allemaal heel graag willen slagen in de autosport. Ik wens ze heel veel succes toe!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS