Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

MP Motorsport legt Simo Laaksonen vast voor F3: "MP was vorig jaar vaak de verrassing in de GP3"

Uitgegeven door Bart • 1 maart 2019 09:57 • Print artikel

Simo Laaksonen is de eerste coureur die MP Motorsport heeft gecontracteerd voor het komende F3-seizoen. De 20-jarige coureur uit Finland maakte vorig jaar al zijn debuut in de GP3-series, de voorganger van de vernieuwde FIA Formule 3. In de sprintrace in Abu Dhabi kende Laaksonen zijn hoogtepunt door een podiumplaats te veroveren. Dat sterke einde van 2018 wil hij bij MP een vervolg geven.

Simo Laaksonen


"Ik ben blij dat ik in mijn eerste FIA F3-seizoen voor MP mag uitkomen", zegt Laaksonen. "Ze waren vorig jaar vaak de verrassing in de GP3. Ik ben ervan overtuigd dat we in 2019 samen voor nog meer verrassingen kunnen zorgen. Met de nieuwe F3-auto is het voor iedereen weer een gelijk speelveld, dus in de voorbereiding van het seizoen gaan we hard aan het werk om een snelle auto te ontwikkelen."

"Al vanaf het moment dat hij een van onze tegenstanders was in het SMP NEZ F4-kampioenschap van 2015 hebben we Simo in de gaten”, aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP. "Sinds die tijd heeft hij een sterke ontwikkeling laten zien. Het was goed om hem vorig jaar in de tweede seizoenshelft zo’n vooruitgang te zien boeken. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op dat momentum en het maximale uit zijn capaciteiten te halen."

Na de karts begon Laaksonen zijn monopostocarrière met drie seizoenen in de Formule 4. Dat resulteerde in het Franse F4-kampioenschap van 2015 in een overwinning, drie podiums en een snelste ronde. In de ADAC F4 behaalde hij in 2016 een overwinning en twee podiumplaatsen. Zijn overstap in 2017 naar de Euroformula Open leverde hem twee podiumplaatsen en een zesde plaats in het eindklassement op, waarna de Fin in 2018 promoveerde naar de GP3.

Laaksonen is de eerste coureur die bij MP onderdak vindt voor het F3-seizoen 2019. Zijn teamgenoten worden binnenkort bekendgemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS