Autosport NL • BMW 130i Cup

Luuk Glansdorp maakt succesvol kennis met Circuit Zolder

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 13 augustus 2008 08:25

ZOLDER – De achttienjarige talentvolle autocoureur Luuk Glansdorp heeft in het weekend van de RTLGP Masters of Formula 3 kennisgemaakt met Circuit Zolder. Zonder een meter op het Belgische circuit gereden te hebben, wist hij de pole position in de Drivers Trophy van de Samsung BMW 130i Cup te veroveren. Later zette de rijder uit Leiderdorp deze voortreffelijke startplaats om in een zege.

De vuurdoop voor de Wereldkampioen karting uit 2005 kwam op vrijdag toen hij zonder enige vorm van training direct moest kwalificeren. “Dit was een redelijk bizarre situatie aangezien ik er nog nooit geweest was en dus voor aanvang van het weekend ook geen trainingsmogelijkheid had. Maar het kwalificeren ging me nog goed af”, vertelde Luuk Glansdorp die een mooie vijfde startpositie veroverde en de pole position in de Drivers Trophy; een categorie voor minder ervaren coureurs.

De eerste race werd in natte omstandigheden verreden. Om op een nog vrij onbekend circuit en de eerste keer met een toerwagen in de regen te rijden was voor Glansdorp een grote uitdaging. Ook deze proef doorstond Luuk: “De snelheid zat er goed in en ik kon aansluiting houden met Jan Lammers. Ik eindigde die race als eerste in mijn klasse en zesde overall. Dat was dus weer goed punten scoren voor het kampioenschap!”

Middels het ‘Rad van Fortuin’ werd de startopstelling van de tweede race bepaald, waarbij Glansdorp het geluk had vanaf pole position te mogen vertrekken. Maar op het Circuit van Zolder is dit eigenlijk een nadeel. “Wie vanaf pole position start, vertrekt aan de buitenkant. Met andere woorden: de coureur vanaf de tweede plaats heeft eigenlijk de beste papieren in handen omdat diegene beter de eerste bocht naar links in kan duiken”, legde Luuk uit, die in een groot gevecht voor de plaatsen in de topvijf terecht kwam. Met uitstekende stuurmanskunsten wist Glansdorp de toppers bij te houden. Alleen op het heetst van de strijd kwam het tot een touche met een andere deelnemer. “Hierdoor moesten wij beiden opgeven”, zei de vechtlustige rijder. “Dat was natuurlijk zonde, want ik lag opnieuw aan de leiding in de BMW Drivers Trophy. Omdat ik de eerste races van het seizoen gemist heb, wordt het nog een lastige opgave om de Trophy nog te winnen. Maar het is zeker niet onmogelijk, dus hier ga ik de rest van het seizoen voor knokken!”

Luuk Glansdorp kijkt nu al uit naar het eerstvolgende evenement. In het weekend van 5 oktober komt het talent met zijn BMW 130i namelijk in actie in het bijprogramma van de A1 Grand Prix op Circuit Park Zandvoort.

Luuk bedankt de volgende bedrijven voor de ondersteuning: BMW Amsterdam, Karnekamp Autoschade, Luchtleiding.nl en Autojobs.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS