Karting • CIK-FIA

Livestream Race 1 FIA Karting European Championship 2023 KZ - KZ2 op het Circuito Internacional Zuera

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 april 2023 08:26

Dit weekeinde wordt de eerste ronde van het FIA Karting Europees Kampioenschap gehouden op het Circuito Internacional Zuera, nabij Zaragoza in centraal Spanje. Er staan 123 namen op de deelnemerslijst die 24 landen vertegenwoordigen, waarvan de meeste uit Europa.

FIA Karting KZ KZ2

Het Circuito Internacional Zuera is met 1.699 meter de langste van het seizoen, gelegen in de uitgestrekte ruimte van de Aragon-woestijn. Bekend om zijn snelheid is de Spaanse baan ook zeer technisch. De breedte van de baan vergroot de mogelijkheid tot inhalen en het slipstream-fenomeen mag niet worden verwaarloosd. Al deze eigenschappen worden sinds 2007 zeer gewaardeerd door de overgrote meerderheid van internationale coureurs. De laatste keer dat KZ hier reed, was in 2016 tijdens een CIK-FIA Europees evenement. Tenslotte kan het klimaat in Zuera sterke winden en plotselinge weersveranderingen veroorzaken, met een neiging tot stormen.

Kijk HIER de Super Heats en Finale LIVESTREAM van Race 1 van het FIA Karting European Championship 2023 KZ - KZ2 op het Circuito Internacional Zuera

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS