Autosport NL • BMW M2 Cup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2022 08:10

Zolder – Het weekend van de BMW M2 Cup tijdens de Zolder Superprix werd niet het weekend van Jayden Post. De 17-jarige coureur uit Rockanje toonde zijn snelheid, maar kende technische problemen en had pech met de timing van de safety car. Nadat de rijder van Ferry Monster Autosport in de eerste race op zaterdag was uitgevallen, reed hij in de tweede race op zondag naar de zevende positie.

Jayden Post

Tijdens de trainingen op vrijdag zat Post er goed bij. Een vijfde tijd in de tweede training beloofde veel goeds voor de kwalificatie, maar door technische problemen kon de voormalige inwoner van Schiedam geen tijd neerzetten. “Eerst brak er een wielbout af. Het team heeft er een nieuwe hub opgezet, maar die werkte niet zoals het zou moeten. Daardoor had ik in de bochten naar links geen ABS en kon ik geen tijd neerzetten.”

Voor de eerste race op zaterdag waren de problemen opgelost en Post zette aan voor een inhaalrace. “Ik had echt een perfecte start en pakte meteen drie plekken. Ik heb een paar mooie ronden kunnen rijden, maar toen brak de draagarm of spoorstang linksvoor af. Ik schoot rechtdoor de muur in. Gelukkig hebben de jongens van De Maassche, een BMW-dealer, me kunnen helpen met nieuwe onderdelen. Binnen een half uur waren de onderdelen op het circuit. Het team heeft de hele nacht doorgesleuteld om de auto in orde te maken voor de tweede race.”

“Ze waren alleen een klein dingetje vergeten en dat was het snoertje van de brandblusser”, vertelt Post. “Op de pre-grid keken ze mijn auto na en de marshall wees me op dat snoertje, maar hij sprak Frans en ik begreep het niet. Ik ben toch gaan rijden, maar werd al snel door het team naar binnen gehaald. Daar is het snoertje weer vastgezet. Door een safety car kon ik weer aansluiten bij het veld, maar de timing had beter gekund. Het gebeurde net op het randje van de pitwindow om de pitstop te maken. De helft ging naar binnen, maar tegen mij zeiden ze dat de pitwindow nog gesloten was. Een ronde later maakte ik alsnog mijn pitstop. Toen ik weer naar buiten reed, kwam de safety car meteen naar binnen waardoor ik niet de aansluiting kon maken. Voor mij was dat een slechte timing. Ik heb nog zwaar lopen pushen en heb in de laatste 20 minuten nog een stuk of drie auto’s ingehaald. Ik eindigde op de zevende plaats en dat is geen slechte prestatie. Het team zei dat ik goed gereden had. Ze zeiden dat ik dezelfde tijden als de koplopers reed. Als de timing met de pitstop en de safety car beter was geweest, had ik het podium kunnen halen.”

Jayden Post

Het circuit in Zolder beviel Post dit weekend wel. “Bij de testdagen lag het circuit me nog niet zo goed, maar vanaf vrijdag ging het wel prima. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in de auto, ook door de goede tips van Bas Schouten. Dat was top, maar verder was het niet mijn weekend. De volgende races van de BMW M2 Cup zijn pas in oktober, dus we gaan nog op zoek naar enkele races om te rijden. Misschien iets in karten, maar ik wil voor oktober zeker nog ergens anders rijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS