Formule 1

Lewis Hamilton wil diep in zijn hart vechten met Verstappen en Leclerc: "Ik ben een racer pur sang"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2020 08:14 • Print artikel

Lewis Hamilton reed tijdens de Britse Grand Prix een eenzame race. Het werd nog spannend met Max Verstappen, omdat de F1-coureur van Mercedes een lekke band kreeg. Toch hoopt de wereldkampioen dat hij met de Nederlander, maar ook met Charles Leclerc, de strijd aan kan gaan.

Hamilton voert F1 veld aan in Silverstone

“Als ik eerlijk ben, diep van binnen ben ik duidelijk een racer pur sang”, aldus Hamilton tegenover Sky Sports. “Ik groeide op in de karts en ik heb altijd van dat wiel-aan-wiel racen gehouden. Het kampioenschap zoals het nu is, is niet waarop ik gehoopt had. Ik vind het veel leuker als ik kan vechten met Max Verstappen en Charles Leclerc, omdat dat hetgeen is wat me op de been houdt.”

De twee coureurs, Max Verstappen en Charles Leclerc, worden gezien als de mannen van de toekomst in de Formule 1. De Brit zou zich graag willen meten met het tweetal. “Ik geef nog steeds alles in elke ronde, maar een duel in de kwalificatie zit er op het moment met Max en Charles niet in. Ik hoop dat het in de toekomst dichter bij elkaar zit”, besluit de wereldkampioen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS