Formule 1

Lewis Hamilton wil alle middelen inzetten: "Ik ben al aan de telefoon geweest met mijn team"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 mei 2020 20:20 • Print artikel

Als de Formule 1-coureurs begin juli mogelijk van start gaat tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, is het alweer 217 dagen nadat de laatste Formule 1-race verreden is. Volgens Lewis Hamilton gaan de coureurs ‘ongelofelijk roestig’ zijn wanneer zij weer aan de start staan.

Lewis Hamilton

“We gaan waarschijnlijk in de auto stappen en allemaal ongelofelijk roestig zijn in de vrije training op vrijdag", zegt de Brit in een officiële video van Mercedes. “Het gaat dus interessant worden om te zien hoe we weer gaan landen, maar ik ben al aan de telefoon geweest met mijn team. Ik sprak met Bono [Pete Bonnington] en met James [Vowles] en ik heb geprobeerd om een plan met ze te bespreken.”

De Grand Prix van Oostenrijk had de elfde race van het jaar moeten worden. De teams moeten ook op het circuit gaan wennen om met een kleiner team te gaan werken. “Ik denk dat we moeten zorgen dat we aankomen en alle middelen die we hebben inzetten”, aldus de wereldkampioen. “Race-simulaties, ik moet waarschijnlijk in de simulator, waar ik niet van houd, maar het inzetten van deze tool is om zeker te zijn, dat als we bij de eerste race aankomen. Het gaat erom hoe we in Oostenrijk kunnen aankomen en doen alsof we al acht races hebben gedaan. Dat is de echte uitdaging. Ik weet niet of we in staat zijn om dit te doen, maar dat is het doel wat we hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS