Formule 1

Lewis Hamilton test positief op Corona en mist de Sakhir Grand Prix

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2020 08:15 • Print artikel

Lewis Hamilton start niet tijdens de Sakhir Grand Prix, nadat hij positief is getest op Corona. Inmiddels zit de Brit in zelfisolatie. Door het Formule 1-team van Mercedes is nog geen vervanger bekend gemaakt. Het enige dat het team heeft gezegd is dat de vervanger op korte termijn bekend gemaakt gaat worden. De reservecoureurs zijn Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez.

Lewis Hamilton test positief op corona


“Het Mercedes-AMG Petronas F1 Team vindt het triest om bekend te moeten maken dat Lewis Hamilton positief is getest op Covid-19 en daardoor niet kan deelnemen aan de Sakhir Grand Prix van komend weekend”, zo laat Mercedes in een verklaring weten. “Lewis werd vorige week drie keer getest en dat leverde een negatief resultaat op, de laatste was op zondagmiddag op Bahrein International Circuit als onderdeel van het standaard raceweekend testprogramma.”

“Echter, op maandagochtend werd hij wakker met milde symptomen en werd Lewis tegelijkertijd geďnformeerd dat een contactpersoon voor aankomst in Bahrein positief had getest. Lewis nam daaropvolgend een test en dit resultaat kwam positief terug. Sindsdien is dat testresultaat bevestigd bij een hertest. Afgezien van milde symptomen is hij verder fit en gezond. Het hele team wenst hem een voorspoedig herstel."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS