Formule 1

Lewis Hamilton: "Pole position pakken op dit hardcore circuit is geweldig"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 24 oktober 2020 15:32 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft in Portugal zijn 97ste pole position in de Formule 1 gepakt. Op het circuit van Portimão zette de 35-jarige Brit in zijn laatste run de snelste tijd neer. In de vrije trainingen lukte het voor de Mercedes-coureur net niet. Teamgenoot Valtteri Bottas bleef hem steeds voor, maar in de kwalificatie wist Hamilton weer wat bijzonders te vinden.

Lewis Hamilton

"Het is geweldig dat er hier publiek bij kan zijn", zo begon Lewis Hamilton zijn interview met David Coulthard. "Al die verschillende vlaggen langs de baan zijn super. Dit circuit is echt heel erg moeilijk. Onze auto is dan wel goed, maar dan nog moet je tot het uiterste gaan. Valtteri heeft het geweldig gedaan. Het was lastig om nog iets extra's te vinden."

In hun laatste run gingen beide Mercedes-coureurs op mediums naar buiten. Hamilton legt uit waarom. "Ik besloot voor twee opwarmrondes te gaan om mijn banden goed op te warmen. Dat pakte voor mij goed uit. Mijn laatste ronde ging echt steeds beter. Het team heeft ons de keuze gelaten. Valtteri ging hierdoor voor één opwarmronde en ik voor twee en dat pakte beter uit."

Hamilton genoot van het rijden op het voor de Formule 1 nieuwe circuit van Portimão. "Het is echt een hardcore circuit, één van de uitdagendste banen waarop ik heb gereden. Het nieuwe asfalt op de baan maakt het heel erg lastig om de juiste temperatuur in de banden te krijgen. Gelukkig heeft het team het weer geweldig gedaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS