Formule 1

Lewis Hamilton: "Pole position is geweldig, maar het zal morgen echt zwaar worden"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 15 augustus 2020 15:15

Lewis Hamilton vertrekt zondag in Barcelona van pole position. Tijdens de kwalificatie was de Britse wereldkampioen net weer iets sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Voor Hamilton was het de 92e pole uit zijn carrière en daar was hij ontzettend blij mee, maar hij beseft ook heel goed dat het een lange, zware race gaat worden.

Lewis Hamilton

"Het is zomer, dus het is echt heet hier, we hebben nog nooit in augustus in Barcelona gereden, dus dat is wel even wennen", aldus Hamilton na afloop van de kwalificatie aan Johnny Herbert. "Deze temperaturen maakt het echt wel een stuk zwaarder. Het is echt een aanslag op je lichaam. De banden hebben het ook een stuk zwaarder."

Hamilton werd in de kwalificatie alleen door teamgenoot Valtteri Bottas onder druk gezet. "Mijn runs ging erg lekker en ik ben blij dat ik Valtteri voor kon blijven. De mensen van ons team hebben het weer fantastisch gedaan. Gisteravond waren ze nog tot tien uur bezig om alles te begrijpen en dingen te verbeteren."

"Pole position is een goede plek om te starten, maar het stuk naar de eerste bocht is lang, dus er kan van alles gebeuren. We staan er zeker goed voor, maar het wordt zeker een lange zware race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS