Formule 1

Lewis Hamilon mazzelt naar pole position in Sochi: "Deze kwalificatie was echt verschrikkelijk"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 26 september 2020 14:08 • Print artikel

Lewis Hamilton was blij en opgelucht dat hij in Rusland alsnog zijn 96e F1-pole kon pakken. De Brit van Mercedes kroop in Q2 door het oog van de naald toen hij met nog 1 seconde te gaan over start-finish kwam om een geklokte ronde te rijden. Even daarvoor was een tijd afgepakt vanwege het overschrijden van de track limits. In Q3 reed Hamilton toch weer naar de snelste tijd toe. Zondag moet Hamilton wel op de soft band starten, terwijl Max Verstappen en Valtteri Bottas wel op de mediumband starten.

Lewis Hamilton

"Ten eerste ben ik echt blij dat ik weer mensen op de tribune zie", vertelde Hamilton na de kwalificatie in een interview met Stoffel Vandoorne. "Ik hoop wel dat ze voorzichtig zijn, maar ik voel echt de steun van het publiek."

Hamilton wist zelf ook dat hij geluk gehad had. "Deze kwalificatie was echt verschrikkelijk. Na de eerste run werd mijn tijd afgenomen. Net die ene keer dat ik even wat wijder ga, wordt mijn tijd afgenomen. Daarna wilde ik nog een keer naar buiten, maar kwam er een rode vlag. Gelukkig heb ik het nog kunnen herstellen, dit had een stuk slechter kunnen aflopen."

De rode vlag kwam er na de crash van Sebastian Vettel. Daardoor kon Hamilton geen risico nemen en moest hij op de rode softs rijden. "Dat ik nu op de soft band moet starten, is geen voordeel, maar zoals altijd ga ik gewoon weer mijn best doen."

Wil je genieten van gave race-beelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS