Formule 1

Lewis Hamilton geniet in Silverstone: "Nooit verwacht een 1-2 te pakken"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2024 17:40

Lewis Hamilton werd in de kwalificatie opnieuw verslagen door teamgenoot George Russell, maar als het om de eerste twee posities gaat, kun je natuurlijk alleen maar tevreden zijn. Hamilton start in Silverstone achter zijn teamgenoot vanaf P2. Iets dat Mercedes al lange tijd niet meer voor elkaar had gekregen.

Lewis Hamilton


Uiteraard richtte Hamilton zich eerst tot de Britse fans. "Ik wil de fans enorm bedanken. Ik ben zo trots dat we met drie Britten in de top 3 staan. Dat is ongelofelijk. En ook gefeliciteerd aan George, hij heeft het geweldig gedaan."

"We hadden zeker niet verwacht dat we dit weekend op de eerste rij zouden staan. Dit is echt geweldig voor ons en het hele team. De auto voelde fantastisch, dus iedereen binnen het team verdient dit. Het was een kwestie van de banden op de juiste temperatuur krijgen en dan presteren. Het had nog sneller gekund en dat liet George zien."

Hamilton gaat met een goed gevoel naar de race. "We hebben veel vertrouwen voor de race van zondag. Als we goed samenwerken, kunnen we Lando achter ons houden." Over Max Verstappen deed Hamilton geen uitspraken.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS