Karting • CIK-FIA

Leerproces voor RenÚ Lammers bij FIA EK: Snelheid voor het podium niet beloond

Uitgegeven door Bart • 14 juli 2022 16:07

RenÚ Lammers pakte onlangs op uiterst knappe wijze een podiumplek bij de Champions of the Future. Die stunt kon hij afgelopen weekend bij het FIA EK in het Italiaanse Franciacorta niet herhalen. Ondanks zijn goede snelheid kon hij dit niet omzetten in een topresultaat. De 13-jarige karter uit Zandvoort, die de afgelopen twee jaren kampioen werd in de WSK, zat er in de trainingen van de OK-Junior goed bij en reed ook een sterke pre-finale, maar viel in de finale door een crash vroegtijdig uit. Het was de laatste ronde van het EK en RenÚ eindigde in de eindstand op de achtste plaats.

Rene Lammers


Twee weken geleden reed RenÚ op dezelfde baan in Franciacorta in het kader van de Champions of the Future. Na een mislukte kwalificatie wist hij zich toen van P54 na een gigantische inhaalrace op te werken naar een fraaie tweede plaats. Dit weekend bij het EK ging de kwalificatie niet goed met de negende tijd in zijn groep en de 23e tijd overall. Dat betekende dat RenÚ opnieuw aan een opmars moest beginnen. Hij wist dat de snelheid aanwezig was, aangezien hij in de laatste vrije training de snelste van zijn groep was geweest.

In de heats vijf startte RenÚ vanaf P9 of P10 en dat leidde tot de volgende resultaten: P8, P14, P2, P23 (crash van P5) en P6. In de pre-finale was er opnieuw een fraaie opmars, RenÚ steeg van P12 naar P4. Dat hield in dat hij in de finale vanaf P21 moest starten. Al snel boekte de Parolin-rijder progressie, maar in de derde ronde was het einde verhaal. RenÚ viel uit door een crash terwijl hij al tot de achtste positie was opgeklommen.

Rene Lammers


In een reactie zegt vader Jan Lammers dat er vooral aan de kwalificatie gewerkt moet worden. "Telkens vanaf het middenveld starten is constant in de gevarenzone terechtkomen. Tijdens de races moet RenÚ zijn rust zien te bewaren, hij is te gretig en komt daardoor te vaak in de problemen. De snelheid is nog altijd prima, alleen bereiken we het potentieel van de resultaten nog niet. Het Parolin team en materiaal is nog altijd top en de resultaten gaan weer komen. Het is even een kwestie van tijd. Positief punt is dat de pieken er gelukkig wel weer waren. Dit laatste is heel belangrijk. Iemand die niet snel is, rijdt nooit vooraan mee. Gelukkig is dat wel weer een paar keer gebeurd dit weekend."

"Natuurlijk zijn we een beetje 'grommerig', want we moeten uiteindelijk gewoon weer winnen. RenÚ maakt een essentieel leerproces mee op alle gebieden en daar moeten we even doorheen. Komt goed!"

Komend weekend strijdt RenÚ opnieuw in ItaliŰ. Dan staat op de kartbaan van Lonato de WSK Open Cup op de kalender.

Rene Lammers 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS