Formule 1

Lando Norris wil vaker IndyCar rijden: "Circuits zijn rauwer en leuker om te rijden"

Uitgegeven door Bart • 29 april 2020 14:44

Lando Norris maakte vorig week kennis met de IndyCar in de iRacing Challege. De jonge Brit van McLaren wist de race op het Circuit of the Americas direct te winnen. Dat circuit kende hij natuurlijk al uit de Formule 1, maar de IndyCar in zijn geheel spreekt hem enorm aan. "Ik zou de IndyCar wel willen rijden, ze rijden op veel verschillende circuits en veel stratencircuits."

Lando Norris


Het afstraffende karakter van de IndyCar spreekt Norris enorm aan. "Veel circuits staan op iRacing en zijn super leuk om te rijden", aldus Norris tegen RaceFans. "Totaal verschillend van wat ik gewend ben. Veel bobbels en dicht langs de muur. Het is rauwer. In de Formule 1 hebben we meer bandenstapels en run-offs, maar de IndyCar is meer een echt stratencircuit."

"Het is ook moeilijker om te rijden en ik zou het in de toekomst zeker willen doen. Deze simrace heeft dat alleen maar bevestigd. Het is niet voor de nabije toekomst, maar voor later. Ik richt me eerst op de Formule 1 en wil daarin mijn dromen verwezenlijken. Ik wil races winnen en wereldkampioen worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS