Formule 1

Lando Norris sprakeloos na eerste podium: "Een paar keer dacht ik dat ik het verpest had"

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2020 16:23 • Print artikel

Er gebeurde van alles tijdens de eerste F1-race van het seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Voor Red Bull was het een dramatische race, maar dat bood wel ruimte voor verrassingen. Zo waren de podiumplaatsen voor Charles Leclerc en Lando Norris vooraf zeker niet verwacht. Norris is de jongste Brit ooit op het podium van een F1-race.

Lando Norris


Norris profiteerde uiteraard van het uitvallen van Max Verstappen en de tijdstraf voor Lewis Hamilton die Alexander Albon aantikte. "Ik ben sprakeloos", zei de McLaren-coureur kort na afloop van de race in gesprek met Jenson Button. "Een paar keer dacht ik dat ik het verpest had. Carlos haalde me in en ik viel terug. De race duurde lang en ik wist dat ik moest blijven knokken. Ik ben kapot, maar ook blij voor het team. Zij hebben ontzettend hard gewerkt en daar ben ik trots op."

Norris kwam als vierde over de finish, maar wist dat Hamilton een tijdstraf van 5 seconden had. Het verschil tussen beide Britten was iets meer dan 5 seconden bij het ingaan van de laatste ronde, maar met een ultieme poging reed Norris zich binnen die marge. Hij perste er de snelste raceronde uit en pakte zo nog een extra WK-punt.

"In de slotfase moest ik eerst Perez nog voorbij, maar moest ook andere coureurs achter me houden. Na de tijdstraffen voor Perez en Hamilton heb de motor wat opgeschroefd en ben ik er vol voor gegaan. Ik ben echt helemaal happy."

Even later op de persconferentie had Norris nog een opmerkelijk moment. Zijn mondkapje zat helemaal onder de champagne, waardoor hij moeilijk adem kon halen. "Ik heb een nieuwe nodig, deze ruikt helemaal naar champagne. En dat vind ik uiteraard helemaal niet erg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS