Formule 1

Lando Norris niet onder de indruk van 'waardeloze' harde band: "Ik had het gevoel dat ik..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 augustus 2020 10:27

BARCELONA - Lando Norris van McLaren zegt dat Pirelli's harde compound minder grip biedt dan een set natte banden in de trainingssessies van vrijdag. Hij noemt de banden 'waardeloos'.

Lando Norris McLaren F1


De voorspelling van heet weer in Spanje in augustus was voor Pirelli aanleiding om de hardste compounds te selecteren voor de Spaanse Grand Prix van dit weekend.

De C1-C2-C3-reeks was identiek aan de sets die voor de Britse Grand Prix aan de coureurs werden geleverd en een stapje harder dan de keuze van vorig weekend.

Terwijl Barcelona zich op vrijdag inderdaad koesterde in verschroeiende temperaturen, was het harde rubber allesbehalve efficiënt in de extreme omstandigheden, zo verklaarde Norris.

"Waardeloos. Ik had het gevoel dat ik meer grip had op de regenbanden, ik weet niet waarom", zei de Brit.

"Ik denk dat het voor iedereen hetzelfde was. Als er iemand op de harde band reed, ging het slecht en toen ze switchten naar mediums of de zachte band verbeterden ze fors. Ik denk niet dat het wij alleen zijn."

"De balans is zo ongeveer oké op de zachte en de mediumband, maar zodra je de harde compound erop legt, voelt het vreselijk, maar zo is het nu eenmaal."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS