Formule 1

Lando Norris en Carlos Sainz haken af voor Dutch Grand Prix

Uitgegeven door Bart • 30 april 2020 18:04 • Print artikel

Aanstaand weekend zou de Formule 1 na 35 jaar terugkeren naar Nederland, maar zoals bekend heeft het coronavirus dat gedwarsboomd. Om de fans toch te vermaken, wordt iedere afgelaste of uitgestelde Grand Prix vervangen door een Esports variant. Het circuit van Zandvoort is niet opgenomen in het spel F1 2019 en daarom wordt de Virtual Dutch Grand Prix gehouden op het circuit van Interlagos. In een online stemming onder F1-fans kreeg het Braziliaanse circuit meer dan 50 procent van de stemmen om Zandvoort te vervangen.

Charles Leclerc


De vorige Virtual Grand Prix trok nog zeven F1-coureurs, maar McLaren-coureurs Lando Norris en Carlos Sainz zijn afgehaakt. Over blijven nog Charles Leclerc, Alex Albon, Antonio Giovinazzi, George Russell en Nicholas Latifi. Norris, net als Max Verstappen een fervent simracer, kende in alle drie de voorgaande edities problemen met zijn verbinding. Of dat de reden is dat hij is afgehaakt, is niet bekend.

Onder meer cricketspelers Ben Stokes en Stuart Broad zullen aan de race deelnemen, net als AC Milan-aanvoerder Alessio Romagnoli. De Virtual Dutch Grand Prix begint zondagavond om 19:00 uur en is in Nederland live via Ziggo Sport te volgen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS