Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LMH-klasse groeit tijdens 6 uur van Monza; Giedo van der Garde terug bij United Autosports

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 juli 2023 03:29

De line-up van LMH-auto’s voor de 6 uur van Monza neemt toe. Op het Italiaanse circuit staat Proton Competition voor het eerst aan de start met de Porsche 963. De auto wordt bemand door Neel Jani, Gianmaria Bruni en Harry Tincknell. Het is overigens niet de enige grote verandering in deze klasse. Glickenhaus heeft de line-up voor haar LMH-team voor de 6 uur van Monza aangepast. Op de inschrijvingslijst staat nu Nathanael Berthon. De Fransman vervangt Ryan Brisco en neemt naast Romain Dumas en Oliver Pla plaats achter het stuur. Het is overigens niet het enige LMH-team wat de line-up heeft aangepast. Ook bij Vanwall Racing heeft men een aangepaste drivers line-up. ex-F1-coureur Jacques Villeneuve trok zich terug bij het team, nadat het team hem niet tijdens de 24 uur van Le Mans wilde inzetten. Tom Dillman, die lange tijd aan het Duitse team verbonden was, trok zich vanwege de tegenvallende resultaten na Le Mans terug. Colin Kolles zet Esteban Guerrieri, Tristan Vautier en Joao Paulo de Oliviera in voor de wedstrijd met de Vanwall Vandervell 680.

Proton Competition


Doordat de race in Monza samenvalt met het Amerikaanse IMSA SportsCar Championship zijn er ook de nodige vervangers voor diverse coureurs. Zo zijn Tom Blomqvist en Filip Albuquerque afwezig. Het betekent dat Giedo van der Garde en Ben Hanley weer in de auto’s van United Autosports plaatsnemen. De Nederlander was tijdens de 6 uur van Portimao nog succesvol met het Engels/Amerikaanse team en mocht toen op de hoogste trede van het podium plaatsnemen.

Viaplay F1 analist Giedo van der Garde gaat zelf ook weer racen


Van der Garde is overigens niet de enige Nederlander die tijdens de Italiaanse ronde actief is. Bent Viscaal komt wederom voor Prema Racing in actie, terwijl Robin Frijns voor Team WRT rijdt. In de GTE-Am rijdt Nicky Catsburg weer voor Corvette Racing. Wat betreft onze Zuiderburen, rijdt Laurens Vanthoor in een van de twee fabriek Porsche 963. De overige coureurs komen evenals Catsburg in actie in de GTE-Am. Ulysse de Pauw komt in actie met de Ferrari 488 GTE Evo van AF Corse. Terwijl Alessio Picariello en Sarah Bovy met een Porsche 811 RSR van respectievelijk Iron Lynx en Iron Dames in actie komen.

Klik hier voor de volledige entry list.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS