Formule 1

LINE-UP Nissan Formula E Team met Oliver Rowland en Sacha Fenestraz

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2023 17:37

YOKOHAMA, Japan - Het Nissan Formula E Team zet de terugkerende Oliver Rowland in voor het 2023/24 ABB FIA Formula E World Championship, als teamgenoot van Sacha Fenestraz na zijn indrukwekkende rookie-seizoen. Rowland kwam als rookie bij Nissan in 2018, hetzelfde jaar dat de Japanse fabrikant debuteerde in de Formule E. Hij reed voor het team tussen seizoen 5 en 7, pakte vijf polepositions en vijf podiumplaatsen, waaronder een overwinning in Berlijn in 2020. De 31-jarige coureur uit Barnsley heeft naast zijn Formule E-successen ook een sterk race-cv. Hij won in 2015 de titel in de Formule Renault 3.5 Series en eindigde in 2017 als derde in het FIA Formule 2-kampioenschap.

Oliver Rowland, en Sacha Fenestraz Nissan Formula E Team


Fenestraz zal zich na een veelbelovend seizoen 9 verder ontwikkelen bij het Nissan Formule E-team. Tijdens zijn eerste jaar maakte de 24-jarige veel indruk met zijn vermogen om zich aan te passen aan de Formule E. Hij pakte de poleposition en de snelste Formule E-ronde aller tijden tijdens de Cape Town E-Prix in slechts zijn vijfde race bij het team. Hij zette ook de snelste raceronde neer in Monaco en vocht regelmatig vooraan in het veld.

Seizoen 10 wordt het grootste Formule E-seizoen ooit, met 17 races op het programma, waaronder de allereerste E-Prix in Japan, die op 30 maart 2024 in Tokio wordt gehouden. De Pre-seasontests vinden plaats in Valencia van 23 tot 27 oktober, voor de openingsronde van het kampioenschap in Mexico City op 13 januari 2024.

Tommaso Volpe, algemeen directeur en teambaas van het Nissan Formula E Team: "We zijn verheugd om Oliver Rowland en Sacha Fenestraz aan te kondigen als de coureurs van het Nissan Formula E Team voor seizoen 10. We zijn erg blij Oliver terug te verwelkomen, we kennen zijn talent en ervaring en we weten zeker dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan het toekomstige succes van het team. Hij vormt een sterke combinatie met Sacha, die zijn rauwe talent heeft bewezen sinds zijn komst bij het team. Hij heeft laten zien dat hij uitstekend is in de kwalificatie en hij heeft een enorm potentieel om te groeien en een belangrijke kracht te worden in het kampioenschap. We blijven hard werken in de fabriek en met de coureurs, zodat we klaar zijn om het seizoen meteen in Mexico City aan te vallen. Het wordt ons tweede jaar als Nissan Formula E Team in de serie, we hebben al veel geleerd en we zullen proberen nog meer positieve stappen te zetten op onze Formule E-reis.

"Tegelijkertijd willen we Norman Nato van harte bedanken voor al zijn harde werk en inspanningen tijdens seizoen 9. Zonder hem en zijn sterke prestaties tijdens de laatste paar races van het jaar hadden we onze eindpositie in het teamklassement niet kunnen bereiken. Het was een plezier om met Norman te werken en we wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige carrière."

Oliver Rowland, coureur, Nissan Formule E-team: "Ik ben echt enthousiast, het is een beetje een thuiskomst voor mij, terug naar de plek waar ik mijn Formule E-reis begon en waar ik veel succes had. Het team heeft het afgelopen jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, met steeds betere prestaties. Ik heb er alle vertrouwen in dat Sacha en ik een sterke combinatie zullen vormen, hij toonde ongelooflijke snelheid in zijn eerste seizoen. Ik kijk ernaar uit om weer aan de slag te gaan, klaar om te gaan en ik kan niet wachten om te zien wat we als team kunnen doen."

Sacha Fenestraz, coureur, Nissan Formule E-team: "Ik ben erg enthousiast om mijn reis voort te zetten met het Nissan Formula E Team. Ik val dit seizoen aan met een nieuwe aanpak, want het wordt mijn tweede jaar in het kampioenschap. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op ons sterke eerste jaar samen en gedurende het seizoen te vechten voor positieve resultaten. Ik ben ook erg blij om Oli weer in het team te verwelkomen. Hij kent de meeste bemanningsleden, dus ik weet zeker dat hij zich snel thuis zal voelen en dat we goed kunnen samenwerken om het team vooruit te helpen. Ik kan niet wachten om snel weer de baan op te gaan en ik hoop op nog een geweldig jaar samen met Nissan!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS