Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP: Team WRT onthult teamgenoten Robin Frijns: "Sinds 2015 heeft Robin..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 februari 2021 16:26

Team WRT heeft de line-up voor haar debuut in de LMP2 van het FIA World Endurance Championship afgerond. Eerder onthulde de Belgische renstal al dat het gaat samenwerken met Robin Frijns. De Limburger krijgt daar Ferdinand Habsburg en Charles Milesi bij als teamgenoten.

Team WRT

Habsburg is de kersverse Asian Le Mans Series-kampioen en reed ook met Aston Martin in de DTM. De 19-jarige Milesi is een voormalig Japans Formule 3-coureur. Alle drie coureurs gaan het volledige seizoen rijden, waarbij de Milesi de enige coureur is die al eerder in actie kwam tijdens de 24 uur van Le Mans. Frijns en Habsburg reden beide al voor WRT in de GT-klasse met Audi.

“We hebben een fantastische line-up samengesteld voor het FIA WEC, met drie getalenteerde coureurs die jong en ervaring combineren, een mix die we waarderen bij Team WRT”, zegt teambaas Vincent Vosse. “Sinds 2015 heeft Robin met ons geracet, met uitzondering van 2020. We kennen elkaar erg goed en hebben een enorm wederzijds respect. Ferdinand is voor het tweede jaar bij ons na een succesvolle DTM-campagne en we denken dat hij een fantastische endurance coureur kan worden.”

“We verwelkomen Charles bij de familie. Hij is de jongste van de drie, maar de enige die ervaring in Le Mans heeft en hij heeft een groot potentieel getoond. We zijn goed uitgerust om deze nieuwe uitdaging voor ons aan te gaan en we bereiden ons goed voor. Zowel het team als de coureurs hebben veel te leren, maar het doel is om snel stappen te maken zodat we in staat zijn om het gevecht aan te gaan met erg mooie teams en coureurs die in het WEC zitten.”

Overigens rijdt WRT ook met de Oreca 07 Gibson in de European Le Mans Series. Het team heeft Robert Kubica reeds aangekondigd. De overige coureurs moeten echter nog aangekondigd worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS