Formule 1

'Koning" Lewis Hamilton dwong andere coureurs niet om te knielen zegt hij: "De Formule 1 en GPDA..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juli 2020 09:22 • Print artikel

Diverse Formule 1-coureurs knielden voor de start van de Grand Prix van Oostenrijk en droegen een shirt met een anti-discriminatie slogan: End racisme! Een aantal F1-piloten waaronder Max Verstappen en Charles Leclerc bleven staan. Het Engelse Daily Mail meldde op zaterdag dat Lewis Hamilton zijn mede-coureurs opdroeg om te knielen. Dat is niet waar zegt Lewis Hamilton.

End racisme

“Eerlijk gezegd ken ik de reden niet van iedereen. Iedereen heeft verschillende redenen en opinies”, aldus Hamilton tegen ESPN. “Ik ben me bewust van sommige opinies van de coureurs, maar dat is meer een privé ding en ik wil het niet delen. Maar ik denk dat er uiteindelijk niemand in een scenario gedwongen moet worden."

"En ik wil graag iets corrigeren, dat er geen verhaal is en dat het echt incorrect is. Ik heb nooit iemand gevraagd of van iemand geëist om te knielen. Het werd aangebracht door de Formule 1 en door GPDA. Toen we de rijdersbriefing deden, brachten Seb en Grosjean het aan en vroegen de coureurs of ze het wel of niet wilden doen en er waren er zeker een aantal die zeiden dat ze dat niet gingen doen en ik liet iedereen zeggen wat ze wilden zeggen.”

“Ik zei tegen hun: ‘Kijk jongens, ik ga het doen, maar jij moet doen wat goed voor je voelt’. Ik ben echt, echt dankbaar voor degenen die het met mij deden. Ik denk dat het nog steeds een echt krachtig bericht is. Uiteindelijk of je knielt of niet knielt dat gaat de wereld niet veranderen en er zijn grotere, veel grotere problemen over de wereld dan iets zo klein als dit. Maar voor mij persoonlijk..., ik denk dat iedereen hun recht heeft op zijn persoonlijke keuze en voor mij persoonlijk was dit wat goed voelde.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS