Autosport BE • Belcar Sprint Cup

Koen Wauters: "We moeten echt gaan pushen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2010 12:58

Dit weekend valt met de 10 uren van Zolder het doek over het Belcar seizoen 2010. Voor het kampioenschap komt het Viage KRK-Racing team niet meer in aanmerking maar dat maakt de motivatie er niet minder om. KRK zet voor deze slotwedstrijd één Viper in voor 4 rijders. Voor het eerst vormen Jeffrey Van Hooydonk, Raf Vanthoor en Koen en wellicht Kris Wauters één team.

"Ik heb enorm veel zin om er in deze laatste race nog eens voluit tegen aan te gaan" zegt een gretige Raf Vanthoor. "Toen we een tijd geleden beslisten om het seizoen met twee in plaats van drie wagens vol te maken werd ook beslist om met alle vier de rijders één team te vormen in de 10 uren van Zolder. Dat is een mooie manier om samen het seizoen af te sluiten."

"De moeilijkste factor wordt het snelheidsverschil tussen de deelnemers", zegt Jeffrey Van Hooydonk. "Zolder is een compact circuit waardoor het erg druk zal worden op de baan. Deze wedstrijd kan je vergelijken met de 24u van Zolder met dat verschil dat er nu meer wagens op de baan zullen zijn. Ik heb veel vertrouwen in de betrouwbaarheid van de Viper en in het fantastische werk dat het team het ganse jaar leverde. Als we gespaard kunnen blijven van technische problemen moet het mogelijk zijn om hun inspanningen te bekronen met een mooi resultaat."

De weersomstandigheden kunnen ook een belangrijke rol spelen in een uithoudingswedstrijd. "Enkele weken geleden hadden we een testdag en toen viel de regen met bakken uit de lucht", aldus Koen Wauters. "Na afloop van de test waren we bijzonder tevreden over het gedrag van onze Viper. Als het nu zaterdag zou regenen hebben we meteen al een goede afstelling. Als het droog blijft moeten we echt gaan pushen om het tempo vooraan te kunnen volgen en zullen we een setje remmen extra nodig hebben. Bij regenweer gaan we de remmen minder belasten en ik denk dat we in die omstandigheden eerder het tempo van de rijders die voor de titel strijden gaan kunnen volgen. Stiekem hoop ik dus op regen."

Kris Wauters is zaterdag wellicht opnieuw van de partij. "Ik zou heel graag rijden maar beslis pas donderdag, dan organiseert het team een sponsordag en rijden we op Zolder. Ik heb helemaal geen last meer van mijn oor maar wil toch nog een tijdje zwaar geluid mijden. Donderdag heb ik een nieuwe set oortjes en als de test naar wens verloopt zal ik zaterdag met plezier racen."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS