Autosport NL • DNRT

Knap staaltje racen: "Team had een betrouwbare auto en zo kom je ver"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2014 15:52

Simon Knap heeft zijn goede voorbereiding op het nieuwe raceseizoen nu al verzilvert. Het 25-jarige racetalent uit de Zaanstad eindigde tijdens de laatste ronde; de Final 4 voor het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort overall als derde en won de klasse waarin hij samen met teamgenoot Ban van de Ven uitkwam met een BMW 320 Diesel WTCC van MDM Motorsport. Tevens werd het duo eerste in de stand van Divisie 2, voor auto's met een motorinhoud onder de 3 liter.

Podium WEC divisie 2

Na de kwalificatie waarin een twaalfde startplaats behaald werd in het veld met meer dan 40 racebolides ging Simon Knap er eens goed voor zitten. “De kwalificatie liep niet helemaal zoals ik wilde”, gaf Knap toe, die in de race een raketstart maakte en een goede stint reed. Het bracht hun veel positiewinst. Nadat Knap het stuurtje over gegeven had aan zijn teammaat Van de Ven, reed deze sterk en hield het duo uitzicht houden op eremetaal. In de laatste stint wist Knap zich nog op te werken naar de derde positie overall en winst in de klasse Divisie 2. Een mooi resultaat waardoor zij ook de beste werden in de eindstand van hun klasse Divisie 2 over vier races.

“We hebben ons goed staande gehouden met onze BMW tussen alle dikke wagens. Niet dat onze auto niet snel is, maar tegen Lamborghini’s, Radicals en andere PK-monsters moeten we wat snelheid toegeven, maar we reden allebei strak. Bovendien hadden een tactische race en het team had een betrouwbare auto neer gezet. En zo kom je ook ver!”, zei Knap die genoten had van zijn deelname aan deze ‘wintercup’. Het betekende een goede bezigheid in de winterperiode. “De wedstrijden van het WEC waren superleuk, ook met wisselende omstandigheden. We hebben elke race op het podium gestaan en dat is mooi. Ik wil Bas van de Ven en MDM Motorsport van Dennis en Mark Bus bedanken voor een heel mooi en gezellig Winter Endurance kampioenschap. Het was een mooie warm-up op het komende raceseizoen”, besloot Simon Knap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS