Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Keuze voor Mick Schumacher: Nog een jaar F4 of naar de Formule 3

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 oktober 2015 07:21

Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, debuteerde dit jaar in het Duitse ADAC Formule 4. In zijn debuutseizoen werd de 16-jarige Schumacher tiende in een ervaren startveld. Een overstap naar de Formule 3 voor volgend jaar wordt niet uitgesloten. “Hij is een sterke jongen geworden in het veld”, zegt zijn teambaas Frits van Amersfoort. De Nederlander had in 2014 een bekende F1-naam onder zijn hoede met Max Verstappen en dit jaar dus de zoon van een van de meest legendarische F1-coureurs. Hoe het kunstje verricht moet worden om een coureur naar het hoogste niveau gebracht moet worden heeft de Huizenaar met Max Verstappen dus al bewezen.

Mick Schumacher en Frits van Amersfoort F4 racexpress

Ondertussen wil moeder Corinna Schumacher tegenover het Duitse Welt nog geen uitspraken doen over een overstap naar de Formule 3 van haar zoon. Frits van Amersfoort is duidelijker en zegt dat er nog geen beslissing genomen is. Enige vorm van haast is er volgens de teameigenaar ook niet, omdat de registratieperiode voor volgend jaar pas in november begint.

“Hij heeft grote stappen gemaakt”, zegt de Nederlander tegenover het Duitse Sport1. Van Amersfoort is ook niet de enige die positief over de ontwikkeling van zijn pupil is. Sabine Kehm, woordvoerder van de familie, laat eveneens weten: “Ik ben blij hoe het seizoen is gegaan. De leercurve was erg stijl, maar voor zijn atletische en persoonlijk ontwikkeling was het een goed jaar. Nu gaan we rustig kijken hoe we de dingen gaan vervolgen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS