Karting • Rotax Euro

Karttalent Senn Lindeman doet het weer: ditmaal kampioen BNL!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2022 00:03

GENK – Met de winst in de laatste finale van het weekeinde verzekerde karter Senn Lindeman zich opnieuw van een hoogtepunt dit seizoen. De P2 in de totaalscore in Genk tijdens laatste ronde van het Rotax Max BNL-kampioenschap leverde de achtjarige Nuenenaar de titel in de Micromax-klasse op. En dan te bedenken dat hij eerder dit seizoen al de zeer prestigieuze International Trophy won!

Senn Lindeman

“Het voelt ontzettend goed om het kampioenschap te winnen”, zei een uitgelaten Senn. “Zeker omdat ik in het begin van het seizoen helemaal niet verwacht had om als nummer één te eindigen. Na de eerste ronde van het BNL-kampioenschap in april kreeg ik vertrouwen en daarna ben ik goed blijven presteren. Ik ben erg trots dat het gelukt is. Het hele team heeft er hard voor gewerkt!”

De titel in het BNL-kampioenschap is een aansprekende aangezien er traditioneel zeer sterke rijders uit binnen- en buitenland aan meedoen. Voor Senn maakt het niet uit waar de rijders vandaan komen. “Ik hoop altijd op de beste rijders om mij heen en waar ze vandaan komen vind ik niet belangrijk. Het maakt het natuurlijk wel leuker als er buitenlandse rijders zijn met wie ik mezelf kan meten.”

Zijn titel van afgelopen weekeinde betekende dus al zijn tweede van dit jaar. Eerder had Senn in Le Mans de International Trophy gewonnen. Er is dus weinig meer te wensen over voor hem, of wel? “Ik hoop nu aankomend weekend een ticket te winnen voor de Grand Finals!” Daarmee doelde Senn op het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders.

Komende weekeinde rijdt de Birel-coureur in Berghem de voorlaatste ronde van het Nederlands kampioenschap en dan worden de tickets vergeven voor de Grand Finals, die in november op het circuit van Portimăo in Portugal wordt gehouden. Senn staat eerste in het kampioenschap, dus hij maakt een goede kans om een ticket te winnen.

Met zijn vorm zit het in ieder geval wel snor, zo liet hij afgelopen weekeinde in Genk opnieuw zien, met twee races op zaterdag en twee races op zondag. “De zaterdag verliep wat moeizamer dan de zondag”, vertelde Senn. “Dat kwam vooral doordat ik de opdracht had gekregen om goed met het hoofd te rijden en punten te pakken voor het kampioenschap. Zondag kon het al niet meer misgaan. Ik was erg snel en in de finale, de laatste race van de dag, heb ik gewonnen!”

Senn Lindeman

Nu Senn het BNL-kampioenschap heeft afgesloten, gaat hij zich in eerste instantie richten op het NK in de Micromax-klasse, dat nog twee weekeindes te gaan heeft. Te beginnen komend weekeinde in Berghem. In dat kampioenschap gaat hij aan de leiding en dat kan hij dus ook nog winnen. Daarnaast rijdt hij ook het NK in de Mini60-klasse. Al met al heeft hij nog vijf wedstrijden te gaan, en wie weet, ook nog de Grand Finals, waar hij de kleuren van Nederland hoopt te verdedigen.

Wat de uitslagen van die wedstrijden ook worden, met twee titels op zak, kan zijn seizoen al niet meer stuk. Hoe is hij erin geslaagd dit seizoen zo sterk en succesvol te zijn? “Ik train erg veel en als het seizoen erop zit, hebben we dertig wedstrijdweekends gehad. Dat is druk, maar ontzettend gaaf. Ik denk dat ik veel leer van zoveel mogelijk wedstrijden rijden. En als je er plezier in hebt is het altijd leuk om naar de baan te gaan.”

Hij vervolgde: “Het steeds sterker rijden dit seizoen ligt natuurlijk aan het trainen en ervaring die ik opgedaan heb. Ik hoop nog veel meer te kunnen leren en nog meer te kunnen winnen.” Dat doet hij zeker niet alleen, benadrukte Senn. “Mijn team Paauwer Karting met het merk BIREL ART zijn voor mij ook erg belangrijk om goed te presteren en dat klikt ontzettend goed samen!” / Foto's Oswald Paret

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Gallé Installaties
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS