Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Luuk Taal is meteen weer top: P1 in Venray!: "Dit is echt super"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juni 2020 11:35 • Print artikel

VENRAY – Ein-de-lijk mocht hij weer racen en nu was het raak! Karter Luuk Taal deed in Venray mee aan een race en werd in de IAME Mini Parilla-klasse verdiend dagwinnaar. Voor het achtjarige talent uit Oud-Beijerland was het een mooie opwarmer voor de wedstrijden in juli. Dan gaan veel kartkampioenschappen weer van start.

Karttalent Luuk Taal is meteen weer top: P1 in Venray!

Trots zette hij zijn pet op zijn hoofd en klemde zijn helm onder zijn arm voor de foto. Want wie wint, staat automatisch in de belangstelling. Glunderend poseerde de topper van WJS Racing voor zijn kart op het circuit van Venray, om vervolgens naar het podium te snellen voor de huldiging.

“Dit is echt super”, zei Luuk triomfantelijk. “Ik ben megablij. Ook omdat ik weer kan rijden.” Dat hij zou winnen in Venray, had de snelle Zuid-Hollander niet verwacht, bekende hij. “We hadden eerder getraind en toen ging het slecht. Toen dacht ik nog dat het in de wedstrijd niet goed zou komen. Toch is het me gelukt te winnen.”

Hoe hem dat dan gelukt was, dat wist Luuk wel. “Door me goed te focussen en op tijd naar bed te gaan.” Daarmee was hij in de eerste manche al knap naar de tweede plaats gesneld, maar in de tweede manche ging het nog beter. Toen denderde hij overtuigend naar de overwinning.

Luuk Taal

Na ongeveer drie maanden pauze door het coronavirus komt het karten weer op gang. Het voelde natuurlijk erg lekker voor Luuk. En zeker met zo’n topresultaat. “Het is tof weer in Nederland te kunnen rijden”, zei hij met een lach op zijn gezicht.

Verveeld had hij zich evenwel niet, de afgelopen periode. “Ik heb toch gewoon kunnen trainen. Eén van mijn sponsors heeft een heel groot terrein en daarop heb ik kunnen rijden.”

Hoe de rest van zijn seizoen er uit gaat zien, blijft natuurlijk een beetje onzeker vanwege de versoepelingen rond het coronavirus. Niettemin hebben diverse organisatoren een nieuwe kalender gemaakt. Vanaf juli zou er weer volop geracet moeten kunnen worden.

Normaal gesproken gaat Luuk het NK IAME rijden, twee rondes van het GK4-kampioenschap en alle wedstrijden van het Benelux-kampioenschap. Ook is het de bedoeling dat hij in september twee races in de IAME Euro Series gaat rijden. “En als pap de loterij wint gaan we in Italië ook alle WSK’s rijden!”

Luuk Taal wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Gulf Oil, Gulf Nederland, Kia De Beer, Steengoed Ontwikkelt, Interfilling, Calex Holland, Havecon, Enjoy Apartments, Schaften Trucks, IFQS, IMT, Das_Kaiserblick, Voorwinden Groep, Karting Shop, WJS Racing, Zegwaard en Gezonde Praktijken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS