Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Jens Treur start zijn seizoen ijzersterk: P1 in Mariembourg!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2023 17:31

MARIEMBOURG – Een sterk veld, veel tegenstand, maar niemand die opgewassen was tegen Jens Treur. De vijftienjarige karter uit Kockengen won zaterdag de eerste ronde van de GK4 Kart Series in de IAME Senioren-klasse. Op het circuit van Mariembourg liet de coureur van het PdB Racing Team zo en passant zien dat hij dit jaar één van de grootste kanshebbers op de titel is.

Jens Treur

“De finale was de beste race van het weekend, op het moment dat het moet”, blikte Jens trots en tevreden terug op de winst in de finale. Dat hij dat deed in een sterk en groot deelnemersveld gaf zijn overwinning extra cachet. De DKM-kampioen bij de OK junioren van vorig jaar wist dan ook meteen dat hij er goed voorstaat dit seizoen.

“De eerste heat ging prima, maar de tweede heat was iets minder. Daarna hebben we voor de finale wat veranderd aan de voorkant. Daardoor ging alles zijn gangetje. Ik moest als derde overall starten. De start kon wel beter, maar daarna ging het goed. De snelheid was goed. Ik was heel snel en kon de gozer voor me inhalen.”

De getalenteerde Utrechter kreeg het zeker niet cadeau, want de nummer twee bleef lang vlak achter hem rijden. Haalde hem op een gegeven moment zelfs in. “Hij gaf niet op. Ik was wel sneller, maar aan het einde van het rechte stuk pakte hij me weer. Later pakte ik hem terug. Ik was toen definitief sneller en kon wegrijden bij hem. Ik wist ook dat we snel waren en dat we kans hadden op de overwinning. De trainingen gingen al goed.”

Zijn zege in Mariembourg betekende zijn eerste overwinning van het seizoen. Een klinkende. Zeker ook omdat hij zijn prestatie neerzette in een sterk en groot deelnemersveld. “Je merkte wel dat het een groot veld was. Het zat heel dicht op elkaar. In de kwalificatie ook. Als je een tiende sneller was dan was dat zeker al drie plekken.”

Jens Treur

De kwalificatie ging overigens niet heel goed voor Jens. “Ik zocht een goed plekje op de baan en dat lukte niet. En dus moest ik alleen een tijd neerzetten. Ik reed uiteindelijk de vijfde tijd en ik had wel beter gehoopt. Het was nog steeds aan de binnenkant. Dan zie je het meest.”

Uiteindelijk wist hij op pure snelheid en stuurmanskunst het veld toch naar zijn hand te zetten. Daarmee legde hij een prima basis voor het vervolg van het seizoen, vol met topwedstrijden. “Ik ga een paar CIK-FIA-wedstrijden rijden in het OK Senior-kampioenschap. In Tsjechië en nog een paar”, verduidelijkte hij. “Ook rijd ik weer het DKM. En verder hoop ik een paar extra races mee te pakken hier en daar.”

Voordat het zo ver is, richt hij zich eerst op de nodige kartraces. Nu hij de GK4 Kart Series goed is begonnen, is zijn ambitie duidelijk: “Kampioen worden zou top zijn!”

Jens Treur wordt ondersteund door zijn sponsor Bouwbedrijf Kockengen en wil de volgende personen bedanken: zijn vader en moeder, zijn school, Peter en Nick de Bruijn, Willemjan Keijzer, Ribert Kuijpers en Jur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS