Formule 1

Kan Sergio Perez de strijd aan met Max Verstappen: "Sterk genoeg om zich niet te laten intimideren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2023 10:30

Max Verstappen lijkt dit jaar alleen Sergio Perez als tegenstander om de wereldtitel in de Formule 1 te hebben. De Red Bull is zoveel malen sneller dan de concurrentie op het moment, dat niemand hen kan bijbenen. Gaat Sergio Perez het een heel jaar volhouden tegen de snelle Nederlander? Volgens wereldkampioen Damon Hill is de grote vraag hoeveel druk de Mexicaan binnen Red Bull kan zetten.

F1

"Sergio heeft hard gevochten om te winnen in Saoedi-Arabië, en dat is een andere factor die het interessant kan maken," vertelt Hill aan het Amerikaanse Motorsport. "Ik denk dat het probleem is dat Max een ‘force of nature’ is en binnen het team is het de vraag hoeveel druk hij kan zetten om ervoor te zorgen dat zijn kampioenschapsaspiraties niet worden gehinderd door Checo. Vanuit sportief oogpunt denk ik dat we Checo alle kansen moeten geven om op gelijke voet binnen het team te strijden, omdat ik weet dat de druk van Verstappen, met zijn vader ook, intens zal zijn op Red Bull. Hij zal zeggen: 'Ik ben jullie toekomst, alles is om mij heen gebouwd' en daar zal hij gebruik van maken. Checo weet wat hem te wachten staat, maar hij zal zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven.”

“Het kan heel interessant worden. Checo heeft een zeer interessante manager in Julian Jacobi. Julian werkte voor Alain Prost en Ayrton Senna, hij loopt al lang mee, hij kent de sport en wat er in de Formule 1 teams gebeurt. Checo is een zelfverzekerde man. Toen hij vertrok, was hij een van de weinigen die sterk genoeg was om zich niet te laten intimideren door het team. We hebben jonge jongens gezien die daar binnenkwamen en zonder vrienden kwamen te zitten, ze waren misschien geďntimideerd en moesten ergens anders heen, zoals Gasly en Albon. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Mark Webber en Daniel Ricciardo dat hebben meegemaakt. Red Bull is een harde omgeving. Ze omhelzen je niet en zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken en dat ze voor je zullen zorgen. Checo heeft mensen bij zich en we zullen zien hoe het gaat. Wat er ook gebeurt, Verstappen laat het niet gebeuren. We zagen dat na Saoedi-Arabië dat Max erg ongelukkig leek met de manier waarop het ging. Deze mensen houden er niet van om tweede te worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS