Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Kampioenen Maxime Oosten en Milan Teekens sluiten seizoen af in stijl: “Wat een fantastisch debuutjaar”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2019 12:04 • Print artikel

ASSEN - Maxime Oosten heeft afgelopen weekeinde op het TT Circuit in Assen verrassend de titel gepakt bij de Junioren in de Mazda MX-5 Cup. Het is zijn tweede titel van het seizoen aangezien hij samen met Milan Oosten in de Supercar Challenge ook al kampioen is in de SuperSport 2-klasse. De racetalenten Maxime uit Beetsterzwaag en Milan uit Zoetermeer, die allebei beide klasses in één raceweekeinde combineren, lieten in dat laatste kampioenschap nogmaals zien ijzersterk te zijn door beide races te winnen. “Een fantastische afsluiting van een fantastisch debuutjaar”, stelde Maxime.

Kampioenen Milan Teekens en Maxime Oosten Super Car Challenge BMW

De overwinning bij de junioren in de Mazda MX-5 Cup kwam voor Maxime als een verrassing. Na een teleurstellende achtste plaats in de eerste race op zaterdag leken zijn kansen op het kampioenschap verkeken. Of er moest nog iets heel raars gebeuren. “Ik geloofde eerlijk gezegd niet meer in de titel, want ik had Max de Bruijn en Dominique Kraan boven mij staan en die waren nauwelijks nog in te halen. Mijn geluk was dat Max halverwege de laatste race samen met Dominique van de baan ging. In één klap was ik allebei mijn concurrenten kwijt. Zodoende kon ik, door vooraan in de race te eindigen, alsnog de titel binnenhalen.”

Maximes boezemvriend en teamgenoot Milan Teekens ging uiteindelijk met de tweede plaats aan de haal in het Junioren-klassement van de Mazda MX-5 Cup. “Dit weekend is een heel mooie afsluiting van ons seizoen. Op het circuit van Spa ging het eerder dit seizoen nog behoorlijk mis met Maxime in de Mazda, hij crashte waardoor ons weekend in het ziekenhuis eindigde. Om dan zo revanche te nemen, is heel mooi.”

Milan Teekens en Maxime Oosten Super Car Challenge BMW

Milan had ook weer genoten in de BMW Zilhouette tijdens de Supercar Challenge. “We hebben weer twee keer gewonnen met de BMW, dat geeft een heel goed gevoel.” Het kampioenschap hadden ze een raceweekeinde eerder al veiliggesteld op het circuit van Spa. Maar door beide races te winnen onderstreepten ze nogmaals hun dominantie in de SuperSport 2-klasse. Zo sloten ze het seizoen af zoals ze het op het circuit van Magny-Cours begonnen waren. Daar wonnen de twee jonkies namelijk ook beide races. Zodoende was de cirkel rond in Assen.

Maxime keek tevreden terug op een prachtig debuutjaar in de autosport. “Ik heb sinds november vorig jaar mijn racelicentie en nog geen jaar later heb ik al twee kampioenschappen op mijn naam. Dat is natuurlijk fantastisch. De overstap van de kartsport naar de autosport is mij echt heel goed bevallen.”

Ook zijn maatje Milan kan terugkijken op een mooi eerste jaar. “Het was in het begin wennen aan de Mazda, maar we zijn het seizoen ijzersterk geëindigd en hebben duidelijk grote stappen gezet. Ik ben heel tevreden.”

Mazda MX-5 Cup Maxime Oosten en Milan Teekens

Volgend jaar rijden beide racetalenten zeer waarschijnlijk weer de Mazda MX-5 Cup. Maxime: “Een heel mooi kampioenschap waarin de competitie groot is. De coureurs zitten qua niveau dicht bij elkaar en er is altijd veel strijd. Dat maakt het mooi.” Nog een jaartje samen racen in de Supercar Challenge zien beide coureurs ook wel zitten. Milan: “De samenwerking tussen ons loopt gewoon heel goed. We zitten op hetzelfde niveau en we vullen elkaar goed aan. Dat maakt het mooi om samen te racen.”

Milan Teekens en Maxime Oosten worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:
Veno Hout
Revis Zwembaden
Sonic Equipement
Houthandel Rollé
Orlimex
Restaurant Binnen in Drachten
Dutz Floors
Dok23
Viersen Transport

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS