Autosport NL • Radical Cup

Junior Strous wint eerste race in de Dutch Radical Cup

Uitgegeven door Remy van der Boon • 3 september 2011 15:19 • Print artikel

ZANDVOORT - Junior Strous heeft tijdens de Trophy of the Dunes de eerste race van het weekend in het Dutch Radical Championship gewonnen. In een spannende race lukte het hem Erik Zwart achter zich te houden. De equipe Bertus Sanders/Marc Koster finishte op gepaste afstand als derde. Het van pole gestarte team Alex Brundle (zoon van oud F1-coureur Martin Brundle)/James Abbot viel ver terug na een stop-and-go penalty vanwege een te korte pitstop. Zij finishten uiteindelijk als zevende.

Brundle behield bij de start de koppositie gevolgd door Strous, Sanders en Zwart. De Equipe Martin Lanting/Henk Haane kende problemen voor de start en begonnen hun race daarom vanuit de pitstraat. De top 4 uit de race bleef tot de pitstops dicht bij elkaar. Tijdens de pitstops kwam Zwart voorbij aan Equipe Sanders/Koster en klom daardoor naar de derde plaats. Strous passeerde al snel na de pitstops James Abbot, die daarna na binnen moest voor de uitgedeelde straf. Hij viel terug naar de zevende plaats.

Straus leek in de slotfase wat problemen te hebben en zag zijn voorsprong teruglopen tot twee seconden. Hij hield het gat echter in de rest van de race stabiel waardoor hij als eerste werd afgevlagd.

Uitslag race 1 Dutch Radical Championship
1. Junior Strous 27 ronden
2. Erik Zwart + 2.940
3. Marc Koster/Bertus Sanders + 15.322
4. Dick Freebird + 30.846
5. Toon van de Haterd + 34.452
6. Marth de Graaf/Tim van Gog + 37.732
7. Alex Brundle/James Abbott + 56.354
8. Henk Thuis + 1:10
9. Roger Green/Phil Abbott + 1:11
10. Martin Lanting/Henk Haane + 1 ronde
11. Ronald van der Geest/Roger Hodenius + 1 ronde
12. Piet Versluis + 4 ronden
13. Co Koppejan + 10 ronden
14. Radek Bares + 18 ronden

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS