Autosport NL • Radical Cup

Junior Strous revancheert zich met fraaie zege

Uitgegeven door Jordy Stuivenberg • 25 april 2011 11:21

ZANDVOORT - Junior Strous heeft alsnog een overwinning gepakt in het eerste weekeinde van de Radical Benelux Cup. Waar hij zaterdag na een sterke openingsfase de overwinning moest laten aan Bertus Sanders en Marc Koster, draaide Strous de rollen vandaag om.

Radical Benelux Cup

Sanders stapte als eerste in de Radical van het team van Coronel. En dat Sanders zich prima thuisvoelt in de snelle bolide, bleek toen hij in de openingsfase snel wegreed van de rest van het veld.
Pas na de pitstops werd de race echt spannend. Strous reed snel richting Koster, die het stuur bij de stop had overgenomen van zijn teamgenoot. Niet veel later zat Strous op de bumper van de racewinnaar van zaterdag. Koster wist hem even af te houden.

Radical Benelux Cup

In de 25e ronde sloeg Strous echter genadeloos toe. Door laat aan te remmen voor de Tarzanbocht kon hij binnendoor bij Koster en had hij de leiding in handen. Toen pas kon hij laten zien hoe snel hij echt is.

Radical Benelux Cup

Maar waar Strous kon wegrijden, sluit Kelvin Snoeks juist aan bij Koster. Hij valt dus van het ene in het andere gevecht. Snoeks kwam er echter niet langs en eindigde de race dan ook als derde. Marth de Graaf en Tim van Gog kwamen ongeveer tien seconden later als vierde over de streep, voor Erik en Klaas Zwart en Robert Wheldon en James Abbrott.

Radical Benelux Cup

Pos. Rijder

1. Junior Strous
2. Bertus Sanders/Marc Koster
3. Kelvin Snoeks
4. Marth de Graaf/Tim van Gog
5. Erik Zwart/Klaas Zwart
6. Robert Wheldon/James Abbrott
7. Henk Thuis
8. Ko Koppejan
9. Charlie Frijns/Rob Frijns
10. Pieter Dubois/Roger Grouwels
11. Richard Carver
12. Roger Green/Phil Abbrott

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS