Autosport NL • Radical Cup

Junior Strous kampioen in Dutch Radical Championship

Uitgegeven door Robin Trotsenburg • 16 oktober 2011 11:58

ZANDVOORT – Dit weekend bezocht het FIA GT 3 Championship het Circuitpark Zandvoort. Het voormalig F1-circuit vormde het decor voor de het laatste raceweekend van deze spectaculaire klasse. In het bijprogramma werd ook acte de présence gegeven door de Dutch Radicals. Ook hierbij viel de beslissing wie er met de titel naar huis zou gaan.

RACE 1
Op zaterdag werd de eerste wedstrijd al verreden. Een veld van twaalf man stormde onder een prachtig herfstzonnetje richting de Tarzanbocht, waarbij de Yelmer Buurman/Toon van de Haterd de direct de leiding voor zich opeiste, gevolgd door Junior Strous en Kelvin Snoeks.

Radical Cup

Halverwege de race werden de pitstops afgehandeld. Hoewel het koppel Buurman/Van de Haterd na de pitstops nog aan de leiding lag, vielen de rondetijden plotseling terug. Uiteindelijk was het Junior Strous, die de leiding over wist te nemen. Vervolgens schoof ook Snoeks nog een plek op ten koste van de op dat moment rijdende Toon van de Haterd.

Radical Cup

Uiteindelijk wist Strous de eerste wedstrijd te winnen, waarmee hij direct het Dutch Radical Championship op zijn naam schreef. Het podium werd gecompleteerd door Kelvin Snoeks, die een verdienstelijke tweede plaats pakte en de equipe Tim van Gog/Marth de Graaf. Erik Zwart verzekerde zichzelf van een vierde plek, gevolgd door het duo Bart van Os/Tom Coronel.

Radical Cup

Uitslag Race 1
1. Junior Strous
2. Kelvin Snoeks
3. Tim van Gog/Marth de Graaf
4. Erik Zwart
5. Bart van Os/Tom Coronel


RACE 2
Vanochtend vroeg werd de tweede wedstrijden in de Dutch Radical Cup verreden. Opvallend was dat Kelvin Snoeks, die gisteren nog op het podium eindigde, niet aan de start verscheen op zondag. Het startveld werd daardoor met één man verminderd, waardoor er elf coureurs aan de start verschenen.

Radical Cup

Junior Strous ging verder waar hij gisteren gebleven was en pakte de leiding en stond deze niet meer af. Uiteindelijk zette hij met een mooie overwinning zijn titel luister bij en finishte met iets meer dan vijf seconden voorsprong op Erik Zwart. Op een derde positie eindigde de equipe Yelmer Buurman en Toon van de Haterd. Mark Koster en Roger Hodenius completeerden de top vijf.

Radical Cup

Deze race kende relatief veel uitvaller, waardoor er zeven auto’s aan de finish kwamen. Onder andere de equipes van Van Os/Coronel en Van Gog/De Graaf volbrachten niet de gehele raceafstand.

Uitslag Race 2
1. Junior Strous
2. Erik Zwart
3. Yelmer Buurman/Toon de Haterd
4. Marc Koster
5. Roger Hodenius

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS