Autosport NL • Radical Cup

Junior Strous: "Het is echt fantastisch"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 april 2011 08:57

ZANDVOORT – In zijn allereerste Radical Benelux Cup optreden uit zijn carrière, heeft Junior Strous op Circuit Park Zandvoort zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt! Door in de slotfase van de 50 minuten durende hoofdrace Marc Koster te passeren, wist Strous zich naar een briljante overwinning te rijden. Zaterdag lag de Wassenaarder eveneens aan de leiding, maar moest vanwege hevige bandenslijtage uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. Ondanks dat de Nederlander niet heeft kunnen testen met deze nieuwe wagen, pakte hij eveneens de pole position. Junior Strous bezet momenteel de derde plaats in het kampioenschap met totaal 48 punten. "Met een pole position, 2 podiums en een overwinning is mijn weekend geslaagd", was de reactie van Strous.

Strous

Met amper 15 trainingsrondjes op het 4.307 meter lange duinencircuit in de benen, begon Strous aan de eerste kwalificatie. De rijder met startnummer 2 legde met een tijd van 1:42.237 direct beslag op de pole position! Ook in de tweede tijdtraining zat Strous er goed bij. Met een tijd van 1:42.297 moest hij slechts equipe Sanders / Koster voor zich dulden.

Op zaterdag stond eveneens de eerste race op het programma. Strous kwam van pole position goed uit de startblokken en behield de leiding in de openingsfase goed vast. Strous ging onbedreigd aan de leiding totdat de banden na zijn verplichte pitstop steeds slechter werden. Equipe Sanders / Koster wist hiervan optimaal te profiteren en pakte de leiding in de wedstrijd. In de laatste ronde moest Strous ook Kelvin Snoeks voorbij laten gaan waardoor Strous als derde de zwart-wit geblokte finishvlag zag vallen.

Ook op Paasmaandag kwam de als tweede gestarte Junior Strous goed van zijn plaats. Na de serie pitstops zat Strous de leider in de wedstrijd Koster op de hielen. Door laat te remmen kon Strous Koster aan de binnenkant van de Tarzanbocht passeren en pakte daarmee de leiding. In de slotfase van deze spannende race wist Strous zijn voorsprong op zijn naaste concurrent te vergroten en kwam na 29 ronden als winnaar over de meet!

Strous

JUNIOR STROUS: “Het is echt fantastisch om hier voor het thuispubliek mijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Het team deed een super job met de snelle pitstops in beide races. De Radical heeft veel downforce en is goed om mee te rijden. Met een pole position, 2 podiums en een overwinning is mijn weekend geslaagd! Graag wil ik mijn sponsors Husqvarna, Shell en andere partners bijzonder bedanken. Sowieso zal ik meerdere races in de Radical Benelux Cup rijden.”

UITSLAG RACE 01, RADICAL BENELUX CUP, ZANDVOORT 23 APRIL 2011
01. Bertus Sanders / Marc Koster, 27 ronden, 51:44.090
02. Junior Strous, + 08.880s
03. Richard Carver, + 18.660s

UITSLAG RACE 02, RADICAL BENELUX CUP, ZANDVOORT 25 APRIL 2011
01. Junior Strous, 29 ronden, 51:26.171
02. Bertus Sanders / Marc Koster, + 04.677s
03. Kelvin Snoeks, + 05.261s

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS